Της Βάσως Καλυβιώτη

 

    • Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΕΟΠΥΥ ζητάει ψυγεία μονόπορτα και δίπορτα


    • Πως ένα μέιλ έφερε στα άκρα μια ολόκληρη ένωση


    • Τους χρωστάνε δις και τώρα θέλουν και δωράκια ψυγεία


    • Έσπασαν τα smart phones οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι

Την στιγμή που τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων προσπαθούσαν να σκιαγραφήσουν την εφιαλτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος τους με τα κουρεμένα ομόλογα, τις χρόνιες παθογένειες του χώρου της Υγείας, την άτυπη στάση πληρώμων και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, ένα μέιλ το οποίο στάλθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη δημιούργησε τεράστια ένταση στους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους οι οποίοι από τα νεύρα άρχισαν να πετούν στο πάτωμα τα smart phones.


Oύτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βουδούρης τους ζητούσε να προμηθεύσουν με ψυγεία βιτρίνας –μονόπορτα ή δίπορτα – τα φαρμακεία του οργανισμού καθώς υπάρχει πρόβλημα με την αποθήκευσή τους.

 

Τι λέει το μέιλ που άναψε φωτιές


«Με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ο οποίος καλείται να παρέχει τα ιδιοσκευάσματα του Παραρτήματος 1α του ΦΕΚ 1003/Β΄/02-04-2012 από τα φαρμακεία του επικουρικά με τα Νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές και με δεδομένη τη δυσανάλογη αύξηση του όγκου των διακινούμενων φαρμάκων από τον Οργανισμό δημιουργούνται θέματα που αφορούν στην αποθήκευσή τους.

Κατόπιν αυτών, στα πλαίσια της προσπάθειάς σας να ενισχύσετε δημοσίους φορείς με ψυγεία βιτρίνας μονόπορτα ή δίπορτα, σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε τέτοιας μορφής ενίσχυση του Οργανισμού από μέρους σας θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη διακίνηση των ιδιοσκευασμάτων των εταιρειών-μελών σας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων του Οργανισμού. Παρακαλούμε για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες.»


Οργισμένος ο γενικός γραμματέας της ΠΕΦ Βασίλης Κάτσος δήλωσε πως αυτή η κίνηση είναι ενδεικτική για το πως λειτουργεί το κράτος τα τελευταία χρόνια και μάλιστα χαρακτήρισε ώς ακραίο το γεγονός πως την στιγμή που οι προμηθευτές έχουν υποστεί συνολική ζημιά της τάξεως του 1,9 δις λόγω του «κουρέματος» των ομολόγων … κάποιοι να προσπαθούν να τους πάρουν και…το ψυγείο.


Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία απασχολεί σήμερα 8.500 εργαζόμενους, διατηρεί 21 εργοστάσια παραγωγής, εξάγει φάρμακα σε 60 χώρες και τα μέλη της δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τον Έλληνα ασθενή ακόμη και αν η χώρα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα.