Απανωτά τα χτυπήματα του Egan Jones στην Ευρωζώνη

– Υποβάθμισε τη Γαλλία σε ΒΒΒ+ από Α-, με αρνητικό outlook

Μετά τις συνεχείς υποβαθμίσεις της Ισπανίας, ο οίκος δεν δίστασε να “εισβάλλει” στον ισχυρό πυρήνα της Ευρωζώνης, υποβαμίζοντας την αξιολόγηση της Γαλλίας, σε BBB+ από Α- προηγουμένως, με αρνητικό outlook.
Οι αγορές μπορεί να μην λαμβάνουν τόσο σοβαρά υπόψιν τους τις προειδοποιήσεις του οίκου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτελεί σαφή ένδειξη πως η κρίση χρέους κλιμακώνεται, χωρίς καμία πλέον χώρα να μην θεωρείται “αλώβητη”.


“Η επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε συνδυασμό με την πιθανή ανάγκη για οικονομική στήριξη των τραπεζών της θα αυξήσουν τις πιέσεις και τους κλυδωνισμούς προς τη γαλλική οικονομία”, σχολιάζει ο οίκος.
Μάλιστα, κατά τον οίκο, αν ο νέος Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande αναγκαστεί να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τότε θα επιφέρει νέο πλήγμα στην πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας.

Πηγή : http://www.bankingnews.gr

Δική μας σημείωση

Αφιερωμένο το τραγουδάκι στους Ευρωκράτες και τους εθελόδουλους των Αθηνών….ας ασχοληθεί ο μουσιού Ολάν με τα δικά του ζόρια απο δω και στο εξής γιατί θα χρειαστεί σύντομα συμβουλές στις κολωτούμπες από τα δικά μας πολιτικά τζιμάνια…