Του Γεράσιμου Χολέβα

Πόσο αριστο-ξεφτίλας πρέπει να είσαι για να «τρουπώσεις» και να κάνεις το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με προτεραιότητα που δεν έχεις;

Πόσο αριστο-ξεφτίλας πρέπει να είσαι για να οργανώσεις εμβολιασμό «αρίστων» σε εποχή πανδημίας;

Και, άντε, το έκανες γιατί είσαι αριστο-ξεφτίλας. Δεν μπορείς να κρυφτείς από τη ντροπή σου; Όχι! Πρέπει να βγάλεις φωτογραφία και να δηλώσεις δημόσια την ξιπασιά σου!

Έχουμε πανδημία, άριστο-ξεφτίλα! Πανδημία, δηλαδή δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα και σε αναμονή για εμβολιασμό χιλιάδες και χιλιάδες υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, ηλικιωμένους, ανθρώπους που αποδεδειγμένα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, κι εσύ κοιτάς πάλι την πάρτη σου!

Και το πιο άριστο-ξεφτιλισμένο: Λες και δεν φτάνει που παραδέχονται ότι ξέφυγε το πράγμα κι εμβολιάζονται οι κύριοι και οι κυρίες της κατηγορίας «η ζωούλα μου και η σέλφι μου και ο λαουτζίκος να πάει να πνιγεί», έχουν το θράσος να μιλάνε και για «συνέχεια του κράτους» για να δικαιολογήσουν την αθλιότητα τους.

Μετά; Ε, μετά ήρθε η ενόχληση (!) του αρχι-άριστου και το Μαξίμου, λένε, βάζει τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών και παρατρεχάμενων.

Μα, τι ωραία ιστορία για να τη βγάλει λάδι ο αρχι-άριστος! Δεν ήξερε! Κι όταν το έμαθε, κατέβηκε από το άσπρο άλογο του και απειλούσε ότι θα… πάρει κεφάλια με το «υπέρκομψο» σπαθί του! Γιατί δεν το λέτε κι αυτό; Μήπως ντρέπεστε ότι θα φανεί υπερβολικό; Εδώ τον είπατε από Μωυσή μέχρι Ηρακλή.

Εάν δεν είχαμε πανδημία, εάν δεν χάναμε ανθρώπους κάθε μέρα και δεν κινδύνευε ένας ολόκληρος λαός, μόνο ο χλευασμός θα σας άξιζε.

Τώρα, όμως, αριστο-ξεφτίλες και σφουγγοκωλάριοι, βγάλτε τον σκασμό και κάντε αυτό που πρέπει:

Εμβολιασμό που θα έχει προτεραιότητα κριτήρια ανθρώπινα και όχι σειρά με τίτλους «αριστείας» και ξιπασιάς.

Υ.Γ: Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να σχολιαστούν όλα τα παραπάνω από αυτόν που επέλεξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημειώνοντας ότι «άλλο ο αρχικός συμβολικός εμβολιασμός της ΠτΔ, του ΠΘ και των πολιτικών αρχηγών και άλλο οι κυβερνητικοί παράγοντες που έσπευσαν κατά δεκάδες να εμβολιαστούν, πρώτοι-πρώτοι, πριν από τους υγειονομικούς και πριν τις ευπαθείς ομάδες».

Και, μεταξύ άλλων θέτει το ρητορικό ερώτημα:

«Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες και ποιες ακριβώς είναι οι τόσο πολύτιμες ιδιότητές τους, που επιβάλλεται να εμβολιαστούν εκτός σειράς πριν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πριν τους υγειονομικούς γιατί σε διαφορετική περίπτωση διακυβεύεται  “συνέχεια του κράτους”;»

Ημεροδρόμος