Από το χθεσινό μαθητικό συλλαλητήριο αυτό που είδε ο βουλευτής Καλλιάνος της ΝΔ είναι «αλητάκια». Από τους χιλιάδες μαθητές που διαδήλωσαν με μάσκες, διεκδικώντας μέτρα για την πανδημία στα σχολεία, είδε τα επεισόδια που έγιναν για λίγο και τα έκαναν ορισμένοι και συγκεκριμένοι.

Επέλεξε, λοιπόν, μια φωτογραφία κι έγραψε, μεταξύ άλλων, ειρωνευόμενος τους μαθητές: «Τα κακόμοιρα τα παιδιά, αυτή την ώρα καίνε το κέντρο της Αθήνας γιατί μάχονται για το μέλλον τους. Ξέρετε, είναι αυτά τα παιδιά που ενδιαφέρονται για καλύτερες συνθήκες στην παιδεία, που φοβούνται για τον COVID και που θέλουν περισσότερους καθηγητές ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να γίνουν λαμπροί επιστήμονες. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια». Στη συνέχεια, δε, αναφέρθηκε και στο «δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση», γράφοντας: «Αν έχεις κάποια αιτήματα για ένα ζήτημα, μπορείς ασφαλώς να συμμετέχεις σε μια διαδήλωση. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς αυτό. Αν όμως πας για να σπάσεις και να κάψεις είσαι αλητάκι και θα έπρεπε να ντρέπονται πρώτοι απ’ όλους οι γονείς σου».

Αυτός ο κύριος που βλέπει μόνο ό,τι θέλει είναι βουλευτής. Για να υπερασπίσει την κυβέρνηση, που εκβιάζει τους μαθητές και αγνοεί τα αιτήματα τους που αφορούν την υγεία τους και την υγεία των γονιών τους, επιδίωξε να κρύψει τη μεγάλη εικόνα του μαθητικού συλλαλητηρίου. Ως κυβερνητικός βουλευτής είναι «άξιος». Ίσως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμήσει τέτοιου είδους συκοφαντίες απέναντι στους μαθητές και τον αξιοποιήσει περισσότερο στην κυβέρνηση.

ημεροδρόμος