Άγρια επίθεση νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ από δυνάμεις καταστολής της ομάδας «Δράση» και των ΜΑΤ δέχθηκε ομάδα διαδηλωτών που αποχωρούσε από συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας σύμφωνα με καταγγελίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει το alfavita.gr η ομάδα των διαδηλωτών αποχωρούσε ειρηνικά από την κινητοποίηση, όταν τους επιτέθηκαν αναίτια οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να εγκλωβιστούν στην ΑΣΟΕΕ.

Σε βίντεο που κάνουν το γύρο των social media διακρίνεται μηχανοκίνητη ομάδα αστυνομικών να εφορμά προς τον συγκεντρωμένο κόσμο, πετώντας ταυτόχρονα χημικά και κρότου λάμψης καθώς και να επιδίδεται σε άγριους ξυλοδαρμούς συλληφθέντων. Χαρακτηριστικό το βίντεο με ομάδα αστυνομικών να απομονώνει ένα άτομο και να τον χτυπούν με τα γκλοπ, παρά τις φωνές των παρευρισκομένων να σταματήσουν.

Οπως γνωστοποιήθηκε οι τρεις προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα έλαβε χώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας.

Την ίδια ώρα, ακροδεξιοί έκαναν την εμφάνισή τους σε μικρή απόσταση, σε συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες.

 

Και προβοκάτσια…

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το katiousa.gr, στην ίδια κινητοποίση αστυνομικοί καταγράφονται από την κάμερα να «φυτεύουν» ενοχοποιητικά στοιχεία, μπουκαλάκι με “περίεργο” υγρό και κοντάρια, στο μηχανάκι που φέρεται να ανήκει σε διαδηλωτή.

Ημεροδρόμος