Όργιο με φοροδιαφυγή στην Μύκονο! Επιχείρηση με την ονομασία Villa Juanita Dolores

Tου Angelinos Felesakis

”Τέσσερις εφοριακοί της ΑΑΔΕ, με τα ψευδώνυμα Juanita, Dolores, Carlos, Antonio, προσγειώνονται ως “ισπανοί τουρίστες” στην Μύκονο και μέσω μεσιτικού γραφείου θα νοίκιαζαν για 6 ημέρες ως VIP στην Φτελιά βίλα γνωστού επιχειρηματία. Έχουμε και λέμε:

1. Τους ζητήθηκαν 25.000€, για 6 ημέρες.

2. Ο διαχειριστής της βίλας, μέσω δωδεκαετούς επαγγελματικής μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη – επιχειρηματία, νοικιάζει την βίλα για 1.666,67€ μηνιαίως. Τα πολλά εξάρια από μόνα τους, αποδεικνύουν το σατανικά γελοιωδώς χαμηλό – εικονικό δηλωθέν μίσθωμα. Δηλαδή, Μύκονος + βίλα + Αύγουστος = 1.666 γιούργια τον μήνα; Έγινε. Έρχομαι τώρα, κολυμπώντας κιόλας.

3. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από επαγγελματική μίσθωση της βίλας, δεν υποβάλει έντυπο Ε2 και εμφανίζει την βίλα ως… δευτερεύουσα κατοικία. Φορολογικό Yolo, όλα γιούχου.

4. O διαχειριστής – ενοικιαστής του ακινήτου δεν δηλώνει καν εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, δεν έχει κάνει καν έναρξη επιτηδεύματος, αλλά οι καταθέσεις των πελατών που μισθώνουν τη βίλα γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό. Φορολογικό ταναπού λάο, ο Τσίου του taxisnet, να ‘ούμε.

Η όλη κατάσταση είναι λατινοαμερικάνικο ρδελαμπού, αλλά συνήθως υπάρχουν και καλύτερα:

1ο σενάριο, ο επιχειρηματίας δηλώνει βίλα ως δευτερεύουσα / παραθεριστική κατοικία του και εάν ρωτηθεί από φορολογικές αρχές ποιοί είναι όλοι αυτοί στην βίλα του, απαντά “προσκεκλημένοι μου είναι, δεν είναι ενοικιαστές, γνωστοί μου είναι, τι σας νοιάζει, θερινά όργια κάνουμε, ελευθερία έχουμε, κουμάντο στο κρεβάτι μου θα κάνετε;”.

2ο σενάριο,
(α) ο επιχειρηματίας στήνει πρώτα εταιρείες στην Γουαδαμαρίκα (Παναμάς, Αρούμπα, Λιβερία, Turks & Caicos κτλ.), με επωνυμίες τύπου “Klein Mein LLC”, “NOOR 2310 S.A.”.

(β) βάζει ως μπροστινό αχυράνθρωπο κανέναν 70χρονο καμμένο χαρτί από την Γκατζολία, που χρωστάει σε όποιον φοράει κάλτσες, βάζοντάς τον όμως πρώτα σε ρύθμιση απέναντι σε ΔΟΥ / ΕΦΚΑ, πληρώνοντας αναγκαστικά την 1η δόση αλλά οι υπόλοιπες δόσεις, το πουλάκι τσίου.

(γ) οι αλλοδαποί πελάτες, ιδίως εκτός Ε.Ε., τα χρήματα μέσω POS ή εμβάσματος ΔΕΝ τα βάζουν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, αλλά σε λογαριασμό στο Κουρασάο, στις British Virgin Islands, Dubai κτλ. Ακόμα καλύτερα: δηλώνει στο taxisnet κανένα 5χίλιαρο για ξεκάρφωμα για μεμονωμένους πελάτες και κατά τα λοιπά, μένει αυτός και οι προσκεκλημένοι του.

Εν τω μεταξύ, ο λαός μαρτυρεί για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για το πατρικό του.

https://www.newsit.gr/ellada/orgio-me-forodiafygi-stin-mykono-epixeirisi-me-tin-onomasia-villa-juanita-dolores-1/2853967/?fbclid=IwAR10wdPBdO6zStw8CQZvzl5MApZHAbT6v-NLhGf8Q1HkI6UueeJInaG8mkQ