Στη Λατινική Αμερική έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία δικαστικών διώξεων κατά πολιτικών που δεν ανήκαν στο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των ΗΠΑ και έπαιρναν ορισμένα φιλολαϊκά μέτρα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα Λούλα-Ρούσεφ στη Βραζιλία που οι διώξεις τους άνοιξαν το δρόμο της ακροδεξιάς. Η ίδια τακτική εφαρμόζεται και αλλού.

Το κάθαρμα, προδότης Λενίν Μορένο, που εκλέχτηκε πρόεδρος του Ισημερινού σαν συνεχιστής της πολιτικής Κορέα και στη συνέχεια τα γύρισε σαν τσάτσος των Αμερικανών (χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις Ασάνζ και Χόρχε Γλας) ακολουθεί την ίδια τακτική.

Για τρίτη φορά το γραφείο του Εισαγγελέα ζήτησε από το Εθνικό Δικαστήριο και την Ιντερπόλ να συλληφθεί ο πρώην Πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο, οι οποίες είχαν απορριφθεί από την Ιντερπόλ γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Ο πρώην Πρόεδρος έχει κατηγορηθεί για δωροδοκία, παράνομη διασύνδεση και εξαγορά επιρροής, ενώ το ποσό για το οποίο φαίνεται να κατηγορείται από το γραφείο της Εισαγγελίας είναι 6.000 δολάρια. Οι συνήγοροι του Κορέα δηλώνουν ότι ο Εισαγγελέας δεν έχει στοιχεία και θα κάνουν ξανά προσφυγή, όταν συνέλθει το δικαστήριο.
Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος Κορέα, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο τουίτερ στοιχεία που ρίχνουν φως στην ιστορία του δανείου που είχε ζητήσει από το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων της Προεδρίας και το οποίο αποπληρώθηκε τον Αύγουστο του 2015. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο HispanTV ο πρώην Πρόεδρος εξήγησε ότι δεν έχει καμία απαίτηση να επηρεάσει τη γνώμη της δικαστίνας, Daniella Camacho και ότι όλα αυτά θα τελειώσουν μόνο όταν τα πράγματα αλλάξουν στη χώρα.

Η Δικαστίνα Camacho έχει επίσης στο γραφείο της την υπόθεση “Balda” που επίσης έχει σχηματιστεί εις βάρος του πρώην Προέδρου.

Η Daniella Camacho εξέδωσε προληπτική απόφαση για κράτηση εναντίον του πρώην Προέδρου Rafael Correa και του πρώην αντιπροέδρου Jorge Glas για την υπόθεση “δωροδοκιών” 2012-2016.

Η ίδια απόφαση ελήφθη κατά του Glas και των πρώην υπουργών Vinicio Alvarado και Walter Soliz. Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι ο Correa έλαβε ενισχύσεις για τις εκλογικές του εκστρατείες ως ηγέτης της Alianza Pais, σε αντάλλαγμα συμβάσεων έργων υποδομής. Ο δικαστής εξέδωσε επίσης προληπτική κράτηση εναντίον του πρώην αντιπροέδρου Jorge Glas, ο οποίος εκτίει ποινή έξι ετών για υποτιθέμενη δωροδοκία στην υπόθεση Odebrecht στο Εκουαδόρ.

“Διατάσσω την προληπτική κράτηση … για να διασφαλίσω την εμφάνιση (της Correa) στη δίκη”, ανέφερε η Camacho στην απόφαση της κατά του Correa και των τεσσάρων άλλων πρώην κρατικών αξιωματούχων.

Αυτοί, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στήνουν υποθέσεις εκ του μηδενός, χωρίς έρεισμα, και κατακρεουργούν λαϊκούς ηγέτες και στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όχι μόνο δεν πήγαν φυλακή οι υπεύθυνοι για την καταλήστευση και χρεοκοπία της χώρας αλλά μας κυβερνούν ξανά σχεδόν οι ίδιοι για να μας σώσουν!

Επιμέλεια-σχόλιο: Α.Κ.

Πηγή πληροφοριών: Pressenza

 Εύφορη Πεδιάδα