του Γεράσιμου Χολέβα

Τι έλεγε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των μεταναστών (βίντεο)

Ο Θάνος Πλεύρης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, έκανε μια… καταδρομική κίνηση και βρέθηκε στα Εξάρχεια, για λίγα δευτερόλεπτα, για να διαμηνύσει ότι η ΝΔ θα τα «καθαρίσει». Δείτε το βίντεο και κρίνετε.

Δεν γνωρίζουμε εάν η κίνηση αυτή του κυρίου Πλεύρη ήταν εμπνευσμένη από εκείνα τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2017. Τα θυμίζουμε: «Εάν δεν δαμάσει κανείς τα εσωτερικά του Εξάρχεια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά Εξάρχεια της κοινωνικής ζωής» (33.30 στο βίντεο). Τα λόγια του προέδρου της ΝΔ είχαν και πνευματικό οδηγό, τον κύριο Στέλιο Ράμφο (έχει και η δεξιά τους φιλοσόφους της), ο οποίος είχε πει βαρύγδουπα:  «Είναι τα εσωτερικά μας Εξάρχεια που δημιουργούν τα εξωτερικά Εξάρχεια. Εκεί είναι το πρόβλημα» (29.38 στο βίντεο).

Αυτό που γνωρίζουμε είναι τις ιδέες του Θ. Πλεύρη για να «καθαρίσει» τη χώρα. Προσέξτε ποια είναι η δηλωμένη άποψη του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και σίγουρα θα αποκτήσετε μια άποψη για τον τρόπο που σκέφτεται να «τελειώσει» τα «άβατα».

«Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο.  Και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν: “Εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από το Πακιστάν”. Αν δεν περνάνε χειρότερα θα έρχονται.  Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η κόλαση θα φαντάζει παράδεισος μπροστά σε αυτό που θα ζούνε εδώ πέρα.  Εάν περνάνε καλύτερα θα έρχονται ληστρικά, ως κατακτητές».

Λίγο νωρίτερα, στο ίδιο βίντεο που μπορείτε να δείτε αμέσως παρακάτω, υποστήριξε:

«…η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!».

Ερώτηση για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τη σημείωση ότι δεν γνωρίζουμε να έχει καταδικάσει ο κύριος Πλεύρης τις απόψεις του αυτές:

Συμφωνείτε, κύριε Μητσοτάκη, με τις απόψεις αυτές του υποψήφιου βουλευτή σας;  

Ημεροδρόμος