«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε τη μάχη, να λερώσουμε τα χέρια μας και να μην αποδράσουμε» είπε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και υπεράσπισε το πολυνομοσχέδιο που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, ολοκληρώνει το αίσχος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (θυμίζουμε ότι πρόκειται για τους κυρίους «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»), μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για τα καζίνο και άλλα με τα οποία συνεχίζει να… λερώνει τα χέρια του.

Δεν θα κάνουμε απολογισμό για «λερωμένα χέρια» του κυρίου Τσίπρα, υπενθυμίζοντας μόνο τη στήριξη του ΣΕΒ για τη ρύθμιση για την απεργία και όχι μόνο,  αλλά και τα καλά λόγια του κυρίου Νταϊσελμπλουμ.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (11-1-2018) αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του Τσίπρα:

«Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις οικονομικής πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αξίζουν στήριξη»

«…η ρύθμιση για τις απεργίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση…»

   Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, στους Financial Times:

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε… Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση»!

Δύο συμπέρασματα:

   Ναι, τα λέρωσε τα χέρια του ο κύριος Τσίπρας εφαρμόζοντας κάθε βάρβαρο μέτρο που είχε καταγγείλει και το πήγε και ακόμα παραπέρα.

   Ναι, δεν απέδρασε ο κύριος Τσίπρας, εφάρμοσε και εφαρμόζει ευλαβικά όποιο μέτρο ήθελαν και θέλουν οι δανειστές.

Ας μην ανησυχεί ο πρωθυπουργός. Για τους δανειστές και τον ΣΕΒ έχει ιδιαιτέρως καθαρά χέρια.

Ημεροδρόμος