Της Διαλεκτής Αγγελή

 Για κεκαλυμμένη μαύρη εργασία σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της χώρας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, ενώ καταγγέλλει και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι δεν πραγματοποιούν κανέναν ουσιαστικό έλεγχο των σχολείων.

Υστερα από έφοδο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, διαπιστώθηκαν μεγάλος αριθμός αδιόριστων εκπαιδευτικών, αδήλωτα τμήματα νηπιαγωγείου και ξένων γλωσσών, παραβίαση του δηλωθέντος ωραρίου και απλήρωτες υπερωρίες, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία της ΟΙΕΛΕ.

«Είναι πολύ σύνηθες στα ιδιωτικά σχολεία να παρουσιάζουν διαφορετικό πρόγραμμα στο υπουργείο Παιδείας από αυτό που πραγματικά εφαρμόζουν», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κουρουτός. «Πολύ συχνά, ενώ έχουν -ας πούμε- δέκα εκπαιδευτικούς, δηλώνουν μόνο τους οκτώ ως τέτοιους και τους άλλους δύο τούς δηλώνουν ως διοικητικούς, στους οποίους και καταβάλλουν χαμηλότερο μισθό. Μεγάλο μέρος της ευθύνης για την επικρατούσα κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση φέρουν και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς οι προϊστάμενοι δεν πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα σχολεία ήταν “μιλημένα” σχετικά με τους επικείμενους ελέγχους, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους», τονίζει στην «Εφ.Συν.».

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων εξέδωσε προ ημερών δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο «τα ιδιωτικά σχολεία επισήμως πλέον εμφανίζουν το χαμηλότερο ποσοστό αδήλωτης εργασίας στη χώρα»…

πηγή – εφ. των συντακτών