glezos

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, κάνει έκκληση στο λαό να βγει στους δρόμους, γιατί «Tώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε σε όλους ότι διατηρούμε τη μνήμη της ελευθερίας, την ιδεολογία της αντίστασης».

Ο κ. Γλέζος ζητάει «Να βγούμε στο δρόμο για να πούμε και στην κυβέρνησή μας πως είμαστε δίπλα της, αρκεί να μην κάνει βήμα πίσω».

Με όλο τον σεβασμό στο Μανώλη Γλέζο, δεν γίνεται οι πολίτες να βγαίνουν στον δρόμο, μόνο όταν το επιθυμεί η κυβέρνηση ή όταν βολεύει την κυβέρνηση.

Δηλαδή, δεν γίνεται τη μια μέρα να απαγορεύεται στους εργαζόμενους στην Υγεία και τους συνταξιούχους να πραγματοποιήσουν την πορεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου -και να κατηγορείται η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την παρέμβασή της στον αστυνομικό διευθυντή να φύγουν οι κλούβες- και την επόμενη να ζητείται από τους πολίτες να βγουν στον δρόμο, για να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ούτε είναι δυνατόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξημεροβραδιάζονται στα τηλεοπτικά κανάλια των ολιγαρχών να κατηγορούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως έκανε παρέμβαση επειδή υπήρχαν τηλεοπτικές κάμερες. Αλήθεια, καμία αίσθηση της πραγματικότητας δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Τον καθρέφτη τους τον κοιτάνε ποτέ;

Όταν όλοι γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, είναι απαράδεκτο να κάνουν πορεία οι εργαζόμενοι στην Υγεία – ζητώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας- και οι πάντες να ασχολούνται με το τι είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντί να ασχολούνται με το γεγονός πως χιλιάδες συνάνθρωποί μας δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία.

Ξέρετε, όταν ένας άρρωστος άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση στην Υγεία, το πιθανότερο είναι να πεθάνει. Είναι τόσο απλό. Όποιος θέλει μπορεί να τσακωθεί, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει.

Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους στις πρώτες ημέρες αυτής της κυβέρνησης -είχα κατέβει κι εγώ-, για να στηρίξουν την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αντισταθεί στους «εταίρους» και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Μετά ήρθε η συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου -η οποία βαφτίστηκε «επιτυχία» από την κυβέρνηση- και οι πολίτες πάγωσαν.

Στους τρεις μήνες που ακολούθησαν, η κυβέρνηση επέλεξε να διαπραγματευτεί στα κρυφά και να μας ενημερώνει μέσα από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, που, πριν από τις εκλογές, έλεγε πως θα τους διέλυε.

Όλη μέρα στα κανάλια των ολιγαρχών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να τους κατηγορούν και ως εγχώριους συνεργάτες των «εταίρων».

Επί σχεδόν τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση επέλεξε για συνοδοιπόρους της τους ολιγάρχες και τα παπαγαλάκια τους.

Να κατέβουν οι ολιγάρχες λοιπόν τώρα στον δρόμο να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Κύριε Γλέζο, με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, εγώ δεν θα ανταποκριθώ στην έκκλησή σας και δεν θα βγω στον δρόμο.

Δεν θα βγω εγώ στον δρόμο, για να με ενημερώσει την Δευτέρα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο παράνομο κανάλι του Βαρδινογιάννη, κάνοντας και πάσες για διαφημίσεις.

Κύριε Γλέζο, αυτά ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι.

Αν αυτή η κυβέρνηση είναι για τους πολίτες και όχι για τους ολιγάρχες, αν αυτή η κυβέρνηση εννοεί τις φράσεις του Αλέξη Τσίπρα στο τέλος των προγραμματικών του δηλώσεων «Είμαστε σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού, αυτόν τον λαό θα υπηρετήσουμε» και «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας», ας το αποδείξει.

Και τότε θα βγω στον δρόμο.

πηγή – πιτσιρίκος