33Όταν στο παρελθόν οι αναρχικοί έγραφαν κάποια συνθήματα στους τοίχους του τύπου «μέσα απ’ τα δελτία ειδήσεων, μιλάει η αστυνομία» κάποιοι τα θεωρούσαν υπερβολικά, όπως και τις σχετικές αφίσες που είχαν κυκλοφορήσει.

Φτάσαμε όμως στο σημείο ακόμα και αστικά έντυπα –όπως σήμερα η εφημερίδα «Το Παρόν»- να το παραδέχονται ανοιχτά και να ομολογούν ότι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα των κατασταλτικών μηχανισμών, χωρίς μάλιστα να κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί άρχισαν πλέον να χρησιμοποιούν μαζικά τα «κρατικά» βίντεο που μοιράζουν οι υπηρεσίες.
Το φαινόμενο παίρνει πλέον μαζικές διαστάσεις και αποκαλύπτεται ξεκάθαρα στην τελευταία κάλυψη της εισβολής των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Σε όλα τα κανάλια το ρεπορτάζ συμπλήρωναν οι εικόνες από το βίντεο που μοίρασε η ΕΛΑΣ από την επιχείρηση στο ΕΜΠ, όπου αποκλείστηκε η είσοδος  δημοσιογράφων!

Το δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι εκτός απ’  την εικόνα –που τράβηξαν καμεραμέν μπάτσοι- οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμετέδωσαν  αυτούσιο και τον ήχο που έστειλε η Αστυνομία!!! 

Με απλά λόγια τα δυο βασικά στοιχεία του ρεπορτάζ η εικόνα και ο ήχος ήταν κατασκεύασμα των μπάτσων. Γιατί δεν στέλνει ο Δένδιας και κάποιον ένστολο υφιστάμενο του να παρουσιάζει τις ειδήσεις για να συμπληρωθεί το καρέ ;

Πηγή : Βαθύ Κόκκινο