Πηγή : iskra.gr

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 320ΧΛΜ.!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Την όγδοη ημέρα πορείας προς την Αθήνα, διανύουν το Σάββατο 20/10 οι συμμετέχοντες στην Κίνηση Ελπίδας Πολιτών Βόλου, που ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου 13/10 για την Αθήνα με τα πόδια.

Μετά τη διαδρομή από Βόλο προς Ν. Αγχίαλο την πρώτη ημέρα το πρωί και το απόγευμα Ν. Αγχίαλο προς Αλμυρό, τη δεύτερη ημέρα το πρωί έγινε η διαδρομή Αλμυρός – Σούρπη το πρωί και Σούρπη Πελασγία το απόγευμα. Το πρωί της Δευτέρας 15/10 ακολουθήθηκε η διαδρομή από την Πελασγία στον Καραβόμυλο και η διαδρομή από Καραβόμυλο στη Στυλίδα το απόγευμα.

Το μεσημέρι της Τρίτης 16/10 έφτασαν στην Αλαμάνα, όπου και κατέθεσαν στεφάνι στη Γέφυρα της Αλαμάνας. Η πορεία τους συνεχίστηκε μετά από 4ωρη περίπου στάση, και έφτασαν στον επόμενό τους σταθμό τις Θερμοπύλες όπου έγιναν δεκτοί με επευφημίες και έγιναν αποδέκτες εκδηλώσεων συμπαράστασης.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και σε κάθε σταθμό τους, οι πεζοπόροι γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό και επευφημίες από τους κατοίκους και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών. Χαρακτηριστικά στην Ν. Αγχίαλο,στον Αλμυρό, στην Σούρπη αλλά και στην Πελασγία, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εμπορικών συλλόγων, εργαζόμενοι, νέοι και νέες συμμετείχαν συμβολικά (για λίγα χιλιόμετρα) στην πορεία ενάντια στην φτωχοποίηση του λαού και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!

Τη Δευτέρα, στην Στυλίδα εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και πλήθος κόσμου που ανέμενε επί ώρα την πορεία, εξέφρασε ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στους αγωνιστές οδοιπόρους της Μαγνησίας! Το βράδυ της Δευτέρας, η ομάδα των αγωνιστών οδοιπόρων, διανυκτέρευσαν στη Στυλίδα, σε χώρο που παραχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος.

Η διαδρομή την πέμπτη ημέρα της κινηματικής πορείας (Τετάρτη 17/10) έχει ως εξής: το πρωί η μεγάλη πορεία κινήθηκε από τις Θερμοπύλες προς τον Μώλο, ενώ το απόγευμα οι πεζοπόροι της Μαγνησίας προχώρησαν προς τον επόμενο σταθμό τους, τα Καμένα Βούρλα. Οι συμμετέχοντες μοίρασαν φυλλάδια κατά των μνημονίων και της τρόικας. Επιπλέον στα αυτοκίνητα που συνοδεύουν τους πεζοπόρους υπάρχουν μικροφωνικές εγκαταστάσεις και αφίσες με το κεντρικό σύνθημα: Δεν Χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε!

Σύμφωνα με πληροφορίες της iskra, πολλοί πολίτες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Την έκτη ημέρα (Πέμπτη 18/10) η πορεία κατά της τρόικας κινείται προς Αγ.Κωνσταντίνο το πρωί και το απόγευμα προς Αταλάντη. Στον Άγιο Κωνσταντίνο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι οι οποίοι υποδέχτηκαν τους αγωνιστές οδοιπόρους με επυφημίες και συνθήματα κατά της τρόικας, της συγκυβέρνησης και των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Οι κάτοικοι ενθάρυναν διαρκώς τους οδοιπόρους πριν αυτή ακόμα φτάσουν στον Άγιο Κωνσταντίνο. Μάλιστα, ο εμπνευστής της πορείας Κ. Κόγιας μας μετέφερε το κλίμα συλλογικής αγανάκτησης που επικρατεί στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους και τους αγρότες των περιοχών από όπου έχει διέλθει μέχρι σήμερα η πορεία.

Την έβδομη ημέρα (Παρασκευή 19/10) οι πεζοπόροι αγωνιστές της Μαγνησίας ακολουθούν την διαδρομή Αταλάντη προς Μαρτίνο το πρωί και την διαδρομή Μαρτίνο-Κάστρο το απόγευμα. Παρά τις δυσκολίες, οικονομικές και πρακτικές, η πορεία δεν έχει χάσει τίποτα σε παλμό και αγωνιστικότητα, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών απ’όπου διέρχεται την υποδέχονται με επευφημίες και ποικίλες εκδηλώσεις συμπαράστασης.

Την όγδοη ημέρα (Σάββατο 20/10) της μαραθώνιας κινηματικής πορείας οι πεζοπόροι κινούνται ααπό το Κάστρο στην Υλίκη και από την Υλίκη στην Θήβα. Παρά τις δυσκολίες λόγω της δεδομένης κόπωσης, οι αγωνιστές οδοιπόροι δέχονται την εμψύχωση από πλήθος κόσμου ενώ πολλοί από τους κατοίκους των περιοχών απ’όπου διέρχεται η πορεία κατά των μνημονίων και της τρόικας, συμμετέχουν κι αυτοί έστω συμβολικά για κάποια χιλιόμετρα.

 

ΜΑΖΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Είναι ανάγκη και καθήκον όλων μας να υποδεχτούμε και στην Αθήνα, μαζικά, δυναμικά και ειρηνικά τους αγωνιστές οδοιπόρους και να δώσουμε έναν χαρακτήρα μαζικού ενωτικού ριζοσπαστικού μετώπου στον αγώνα τους, ο οποίος είναι αγώνας όλων μας ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού!

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι συμμετέχοντες κάνουν έκκληση για ακόμα μαζικότερη συμμετοχή και τη δημιουργία ενός ευρύτατου μαχητικού μετώπου στην κινηματική μαραθώνια πορεία και κυρίως κατά την είσοδό της στην πόλη της Αθήνας, όπου και οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν υπόμνημα στη Βουλή. Σημαντική είναι βέβαια και η οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας των συμμετεχόντων όπως αναφέρουν σε εκκλήσεις τους, καθώς υπάρχουν αυξημένα έξοδα (βενζίνη αυτοκινήτων συνοδείας, σίτιση, έξοδα λειτουργίας μικροφωνικών εγκαταστάσεων κ.α.).

Ο αγώνας των αγωνιστών οδοιπόρων, είναι αγώνας όλων μας ενάντια στις πολιτικές της τρόικας και της υποταγμένης στους τοκογλύφους -δανειστές μνημονιακής συγκυβέρνησης!

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ Iskra

Ο συγγραφέας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτεριούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος  Κώστας Κόγιας, εμπνευστής και επικεφαλής της μεγάλης πορείας, μίλησε αποκλειστικά στην Iskra. Για τον ίδιο, πηγή έμπνευσης για την μεγάλη πορεία ΒόλοςΑθήνα, ήταν η μεγάλη πορεία του Μάο του 1934 αλλά και οι πρόσφατες μεγάλες πεζοπορίες των ισπανών ανθρακωρύχων.

Το θέμα, στην αρχή, το έθεσε στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών του Βόλου, όμως η πρότασή του δεν έτυχε θερμής υποδοχής. Κατόπιν τούτου, ήρθε σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Βόλου και άλλους τοπικούς φορείς και σωματεία, οι οποίοι είδαν πολύ θετικά την ιδέα, και αμέσως ξεκίνησε η οργάνωση και η προετοιμασία αυτής της πρωτότυπης και μαχητικής κινητοποίησης.

Οι εξελίξεις αυτές έπεισαν και τους πλέον δύσπιστους, και έτσι το Σάββατο το πρωί (13/10) όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η μεγάλη πορεία. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόγιας, ανάμεσα στους 180 συμμετέχοντες που ξεκίνησαν από το Βόλο, υπήρχαν και δύο πολίτες με αναπηρία, οι οποίοι, με τα αναπηρικά καροτσάκια, διένυσαν μαζί με τους υπόλοιπους τα 3 πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής.

Η πορεία ήταν δύσκολη την πρώτη μέρα και από τους 180 οι 140 εξαντλήθηκαν και σταμάτησαν. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε καθόλου τους διοργανωτές, αφού οι δυνάμεις γρήγορα ανασυντάχθηκαν και από την δεύτερη μέρα συμμετείχαν 10 νέοι πεζοπόροι, ενώ την Δευτέρα οι πεζοπόροι είχαν φτάσει τους 70!

Το πιο σημαντικό για τους συμμετέχοντες είναι η υποστήριξη του κόσμου και κυρίως η ενεργή συμμετοχή του. Σε κάθε σταθμό νέοι πεζοπόροι σμίγουν με τους υπόλοιπους και, όπως σημειώνει ο κ. Κόγιας, αυτή είναι η σημαντικότερη εμψύχωση! Επίσης, συμπληρώνει, ότι είναι επίσης σημαντική και η υποστήριξη από επίσημους φορείς. Ήδη έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους η ΓΣΕΒΕΕ και η Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου οι οποίες εκπροσωπούν πάνω από 500.000 συμπολίτες μας.

Η μεγάλη πορεία της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών, θα τερματίσει στο Σύνταγμα την Τρίτη στις 23/10. Οι πεζοπόροι, οι οποίοι θα κατασκηνώσουν επιτόπου, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία πείνας. Παράλληλα θα παραδώσουν το υπόμνημά τους στη Βουλή (βλ. παρακάτω).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Μία απόσταση 323 χιλιομέτρων διανύουν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια πολίτες του Βόλου (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργάτες γης (Αγρότες), ΑμΕΑ πολύτεκνοι και άλλες κατηγορίες πολιτών) και εκπρόσωποι φορέων,εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική τρικομματικής συγκυβέρνησης και τρόικας αλλά και διατρανώνοντας την ανάγκη ριζοσπαστικής ανατροπής των μνημονιακών αδιεξόδων.

Κεντρικό σύνθημα της πρωτότυπης και αγωνιστικής αυτής πορείας διαμαρτυρίας είναι το : Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!

Οι συμμετέχοντες θα φτάσουν με τα πόδια από τον Βόλο στη Βουλή για να πουν όχι στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού! Παράλληλα καλούν σε συμπόρευση πολίτες και από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Πεζοί, λοιπόν, ξεκίνησαν από την πόλη τους τον Βόλο και θα φτάσουν στη Βουλή.

Το ταξίδι θα διαρκέσει 11 μέρες και σε αυτό λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών κατηγοριών. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας πραγματοποιούνται οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε χώρους όπου έχουν εξασφαλιστεί από τους δημάρχους των πόλεων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, ενώ για τη σίτιση των δρομέων προσφέρθηκε χορηγία από βολιώτικη εταιρεία catering.

Η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, όπως έχουν ονομάσει την πρωτοβουλία τους οι διοργανωτές, έχει στόχο να καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση και να διεκδικήσει την αλλαγή αυτής της πολιτικής μέσω μιας ουσιαστικής ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και αποτίναξης του ζυγού τόσο της τρόικας εσωτερικού όσο και της τρόικας εξωτερικού.

Η μαραθώνια αυτή πεζοπορία κατά του μνημονίου και της εξοντωτικής πολιτικής που επιβάλλει θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.

«Η κοινωνία μας βρίσκεται στα όρια μιας ανθρωπιστικής κρίσης, δεν επιτρέπεται οι πολίτες να αδιαφορούν, δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική. Να ανατραπούν οι πολιτικές της ΤΡΟΙΚΑΣ και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι πολιτικές των μνημονίων που φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό και ισοπεδώνουν κοινωνικές κατακτήσεις 100 χρόνων.

Ο ραγιαδισμός δεν ανήκει στην ψυχή του Έλληνα, κανένα μέτρο πίεσης δεν πρόκειται να μας ρίξει το ηθικό, όσα μέτρα και αν παρθούν, όσα χαράτσια και αν μπουν δεν πρόκειται να ραγίσουν την ηθική υπόσταση των συμπολιτών μας. Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα». Εξ αυτού του λόγου, αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγανακτισμένοι από όλα αυτά που συμβαίνουν ξεκινάμε μία νέα πρωτοποριακή μορφή πάλης με μοναδικό στόχο (ΩΣ ΕΔΩ – ΦΤΑΝΕΙ!!!)», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων που θέτει η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών περιλαμβάνει αιτήματα όπως πάγωμα όλων των οφειλών για όλους τους μικρομεσαίους, εργαζομένους, υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για όλους τους πολίτες για διάστημα τουλάχιστον 2 ετών,συνταξιοδοτικές παροχές όλων των πολιτών τουλάχιστον τα 1.500 € κ.α.

Από πολλούς από τους συμμετέχοντες αλλά και από κύκλους της Αριστεράς εκφράστηκε η ελπίδα το παράδειγμα των πολιτών της Μαγνησίας να ακολουθήσουν και πολίτες άλλων πόλεων ώστε να οδηγηθούμε σε νέες πρωτοποριακές, ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές μορφές πάλης σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επίσης στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα συμπόρευσης στην μαραθώνια πεζοπορία προς τους κατοίκους όλης της Ελλάδας και κυρίως των περιοχών από τις οποίες θα διέλθει η αντιμνημονιακή πορεία ανατροπής!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ

“Ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από το λιμάνι του Βόλου στις 8:00 για την Αθήνα με τα πόδια.Έλα και εσύ φίλε να ενώσουμε τη φωνή μας για επιβίωση.
Όχι στον εφιάλτη της φτώχειας των πολιτών.
Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε δικαίωμα στην εργασία.
Όχι άλλα αντιλαϊκά μετρά. Φτάνει, ως εδώ!”

Οι σταθμοί υποδοχής και το πρόγραμμα της Πορείας προς τη Βουλή των Ελλήνων…

1η Ημέρα 13/10/12 ΒΟΛΟΣ – ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 15 χλμ

1η Ημέρα 13/10/12 ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ- ΑΛΜΥΡΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:30 31 χλμ

2η Ημέρα 14/10/12 ΑΛΜΥΡΟΣ – ΣΟΥΡΠΗ (ΕΘΝΙΚΗ)
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 48 χλμ

2η Ημέρα 14/10/12 ΣΟΥΡΠΗ (ΕΘΝΙΚΗ)–ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:45 69 χλμ

3η Ημέρα 15/10/12 ΠΕΛΑΣΓΙΑ Διόδια-ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 83 χλμ

3η Ημέρα 15/10/12 ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ- ΣΤΥΛΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:30 95 χλμ

4η Ημέρα 16/10/12 ΣΤΥΛΙΔΑ — Γέφυρα Αλαμάνας ΛΑΜΙΑ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 111 χλμ

4η Ημέρα 16/10/12 Γέφυρα Αλαμάνας – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:15 126 χλμ

5η Ημέρα 17/10/12 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΜΩΛΟΣ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 141 χλμ

5η Ημέρα 17/10/12 ΜΩΛΟΣ – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:30 157 χλμ

6η Ημέρα 18/10/12 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 172 χλμ

6η Ημέρα 18/10/12 ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΤΑΛΑΝΤΗ Διόδια

ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:30 187 χλμ

7η Ημέρα 19/10/12 ΑΤΑΛΑΝΤΗ Διόδια – ΜΑΡΤΙΝΟ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:30 205 χλμ

7η Ημέρα 19/10/12 ΜΑΡΤΙΝΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:15 220 χλμ

8η Ημέρα 20/10/12 ΚΑΣΤΡΟ – ΥΛΙΚΗ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 235 χλμ

8η Ημέρα 20/10/12 ΥΛΙΚΗ – ΘΗΒΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:30 250 χλμ

9η Ημέρα 21/10/12 ΘΗΒΑ – ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ Διόδια
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 265 χλμ

9η Ημέρα 21/10/12 ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ Διόδια – ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:30 280 χλμ

10η Ημέρα 22/10/12 ΜΑΛΑΚΑΣΑ – ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 297 >>

10η Ημέρα 22/10/12 ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ – ΑΦΙΔΝΕΣ Διόδια ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:15 312 χλμ

11η Ημέρα 23/10/12 ΑΦΙΔΝΕΣ Διόδια – ΚΗΦΙΣΙΑ
ΠΡΩΙ 8:00 -11:15 327 χλμ

11η Ημέρα 23/10/12 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16:00 -19:15 340 χλμ

Τα αιτήματα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αγαπητοί φίλοι & φίλες,

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία 2 χρόνια η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν γίνεται να έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας, τα περιουσιακά μας στοιχεία και φυσικά να ζούμε κάτω από ένα καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης.

Εμείς οι άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι και άλλες κοινωνικές ομάδες πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε την μεγάλη κινηματική πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων από το Βόλο προς την Αθήνα με τα πόδια. Η πορεία αυτή θα διαρκέσει 11 ημέρες. Το ξεκίνημα θα γίνει από το Βόλο το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 στην Αθήνα, προκειμένου να εκθέσουμε τη συνολική αγανάκτηση μας και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την εφαρμοζόμενη πολιτική που ακολουθείται. Το μέλλον των παιδιών μας, τις επιχειρήσεις μας αλλά και το δικαίωμα στην εργασία δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.

Μην έχοντας ελπίδα για καλυτέρευση της επιβίωσης μας είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε, προκειμένου να μην χαθούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα που με πολύ κόπο και αγώνα αποκτήσαμε. Είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσα χρόνια τις ασφαλιστικές μας εισφορές όλοι εμείς προκειμένου να θεμελιώσουμε μία στοιχειώδη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά όταν συνταξιοδοτούμαστε να μας δίνουν συντάξεις πείνας; Είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσα χρόνια και όταν έχουμε αδυναμία πληρωμών να εισπράττουμε πρόστιμα και χαράτσια και διαταγές πληρωμής; Είναι δυνατόν να αγωνιζόμαστε να μορφώσουμε τα παιδιά μας και να στερούμαστε τα πάντα για να το πετύχουμε αυτό και το αποτέλεσμα να είναι η ανεργία και η μετανάστευση; Επιτρέπεται να αγωνιζόμαστε μέρα-νύχτα για επιβίωση και φυσικά εμείς να είμαστε στην απόγνωση και κάποιοι ελάχιστοι να πλουτίζουν εις βάρος μας; Επιτρέπεται τα κέντρα λήψης αποφάσεων να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς; Ε, λοιπόν, αρνούμαστε να είμαστε χειραγωγημένοι, αρνούμαστε να μπούμε σε καθεστώς επαιτείας, είμαστε Έλληνες πολίτες και απαιτούμε να μας σεβαστεί η πολιτεία ως ισότιμα μέλη της.

Η κοινωνία μας βρίσκεται στα όρια μιας ανθρωπιστικής κρίσης, δεν επιτρέπεται οι πολίτες να αδιαφορούν, δεν επαιτούμε αλλά Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική.

Ο ραγιαδισμός δεν ανήκει στην ψυχή του Έλληνα, κανένα μέτρο πίεσης δεν πρόκειται να μας ρίξει το ηθικό, όσα μέτρα και αν παρθούν, όσα χαράτσια και αν μπουν δεν πρόκειται να ραγίσουν την ηθική υπόσταση των συμπολιτών μας.

Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα. Εξ’ αυτού του λόγου αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγανακτισμένοι από όλα αυτά που συμβαίνουν ξεκινάμε μία νέα πρωτοποριακή μορφή πάλης με μοναδικό στόχο (ΩΣ ΕΔΩ-ΦΤΑΝΕΙ!!!) Για αυτό το λόγο και ζητούμε από την κυβέρνηση τα κάτωθι:

1) Να υπάρξει πάγωμα όλων των οφειλών για όλους τους μικρομεσαίους, εργαζομένους, υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για όλους τους πολίτες για διάστημα τουλάχιστον 2 ετών.

2) Να υπάρξει αναλογιστική μελέτη με προσδιορισμό των οικονομικών παραμέτρων ενός ενιαίου φορέα για όλους τους πολίτες με χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον 50 ετών.

3) Οι συνταξιοδοτικές παροχές όλων των πολιτών δεν μπορεί να είναι κάτω 1.500 €.

4) Να υπάρξει ειδικός λογαριασμός αποθεματικού χαρακτήρα και τα έσοδα του να προέρχονται από τις αποκρατικοποιήσεις και φυσικά να ενισχυθεί το ασφαλιστικό μας σύστημα.

5) Να υπάρξει Νόμος που να ρυθμίσει της ληξιπρόθεσμες οφειλές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

6) Να σταματήσει επιτέλους η υποθήκευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τόσο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών όσο και των εργαζομένων.

7) Να σταματήσουν όλες οι κατασχετήριες εκθέσεις για όλους τους πολίτες.

8) Να υπάρξει ένα σταθερό ενιαίο φορολογικό σύστημα για όλους που να έχει χρονικό ορίζοντα 5-10 χρόνια.

9) Να δοθούν φορολογικά κίνητρα τόσο στην παιδεία όσο στην υγεία ώστε να έχουμε βάσιμες ελπίδες για προοπτική ανάπτυξης και όχι να αναζητούν οι ασφαλισμένοι τα φάρμακα τους και να ματώνουν οικονομικά.

10) Να υπάρξει αφορολόγητο αποθεματικό επενδύσεων και κίνητρα για ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας.

11) Να υπάρξει σχεδιασμός για νέες θέσεις εργασίας που θα αποτρέπει την αύξηση της ανεργίας.

12) Να υπάρξει σχεδιασμός τόσο για τους εργάτες γης όσο και για την ανάπτυξη του παραγωγικού αγροτικού μας πλούτου.

13) Να ανατραπούν οι πολιτικές τις ΤΡΟΙΚΑΣ και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι πολιτικές των μνημονίων φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό και ισοπεδώνουν κοινωνικές κατακτήσεις 100 χρόνων.

14) Να υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος στο παράνομο εμπόριο, στο λαθρεμπόριο και συνεχείς καθημερινοί έλεγχοι.

15) Να φορολογείται ο κάθε φορολογούμενος πολίτης ανάλογα με την φοροδοτική του ικανότητα.

16) Να υπάρξει αφορολόγητο ατομικό όριο για κάθε φορολογούμενο πολίτη το ποσό 15.000,00 €.

17) Να υπάρξει φορολογική επιβάρυνση στο μεγάλο κεφαλαίο, στην μεγάλη ακίνητη περιουσία και στα μεγάλα εισοδήματα.

18) Να υπάρξει μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα – καύσιμα – ποτά, κάμερες και γυαλιά κατά 2 τουλάχιστον μονάδες προκειμένου να υπάρχει ανάπτυξη και πάταξη του παραεμπορίου – λαθρεμπορίου.

19) Να υπάρξει μείωση του Φ.Π.Α. του υψηλού συντελεστή στο 17% από το 23% και του χαμηλού συντελεστή στο 9% από 13% που είναι σήμερα για ανακούφιση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

20) Να υπάρξει ορθολογική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

21) Ζητάμε στο πλαίσιο των φορολογικών εσόδων του κράτους επιτέλους να υπάρξει κεφαλικός φόρος στα Πολυκαταστήματα και στις Τράπεζες.

22) Να δοθεί η δυνατότητα της διπλής ευκαιρίας για όλους τους πολίτες ώστε να απαλλαγούν από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ Α.Ε. που σήμερα έχουμε 1.070,000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

23) Να σταματήσουν να πλειστηριάζονται περιουσιακά στοιχεία των επιχειρηματιών τουλάχιστον για διάστημα 2 ετών.

24) Να δοθεί η δυνατότητα διευθέτησης των ακάλυπτων και μεταχρονολογημένων επιταγών.

25) Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για όσο διάστημα ισχύει η υπάρχουσα κρίση.

26) Να υπάρξει ενιαίο Ταμείο Εγγυοδοσίας, το οποίο να γίνει ο εγγυητής του κάθε συμπολίτη μας ώστε επιτευχθεί η τόνωση της κάθε Τοπικής Αγοράς.

27) Το Ταμείο Αλληλεγγύης πρέπει να είναι ο κοινωνικός αρωγός του κάθε πολίτη.

28) Ζητάμε να συνεχιστεί η Αναστολή των πλειστηριασμών έως τις 31.12.2013, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών.

29) Ουσιαστικά οικονομικά κίνητρα για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα της απασχόλησης.

30) Να υπάρξει ένα δικαιότερο ανθρώπινο κράτος που θα στηρίζεται σε χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες για όλους.

31) Να υπάρξουν προγράμματα για την στήριξη για όλες τις κοινωνικές κατηγορίες και κλάδους που στον επίκεντρο του θα έχει την πρόσληψη νέων εργαζομένων και ανέργων, για περαιτέρω ανάπτυξη των τόσο τον ιδίων επενδυτικών πρωτοβουλιών, όσο και συνολική μείωση της ανεργίας.

32) Ζητούμε τα δάνεια να δίνονται σε όλους τους πολίτες.

33) Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων στην δημιουργία και λειτουργία των μεγάλων οικονομικών κέντρων (πολυκαταστήματα) ώστε να αποτραπεί η μερική απασχόληση .

34) Να ενταχθούν οι μετανάστες στην επίσημη αγορά εργασίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε τo Σάββατο 13 Οκτωβρίου του 2012 & ώρα 8:00 π.μ. να ξεκινήσουμε από την παραλία του Βόλου τη μεγάλη πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να συσπειρωθούν, να συμμετέχουν και να συμπορευτούν μαζί μας χωρίς καμία διάθεση κομματικής χειραγώγησης. Όσοι φίλοι & φίλες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, επίσης καλούμε όλους τους φυσιολατρικούς, πολιτιστικούς, ορειβατικούς φορείς της χώρας καθώς και άλλες κατηγορίες πολιτών που θέλουν να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή κινηματική πορεία ας δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα:

Τηλέφωνα 24210-32780 – 24210-29811 και στο κινητό 6934832876.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ !!!.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ