Το ωραιότερο είδος ήρωα: ο ταπεινός ήρωας. Νάμαστε καλά ν’αγιάζει η μνήμη της τη ψυχή μας.

Ναι, το ξέρω ότι η είδηση διαψεύστηκε και τελικά δεν ισχύει η εντολή εκκένωσης όλων των ελληνικών νησιών με κάτω από 150 κατοίκους. Αλλά όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η σκέψη υπήρξε και αυτό είναι αρκετό να μας κάνει να την νοιώθουμε σαν απειλή. Είναι προφανές ότι στο μυαλό των κατοχικών δυνάμεων τρέχουν εντελώς άλλες σκοπιμότητες από τη σωτηρία της Ελλάδας και της οικονομίας της. Η διαρροή αυτής της είδησης έχει μεγάλη εμβληματική αξία και όσοι ενδεχομένως ακόμη δεν έχουν πειστεί για το ρόλο της τρόικα της Ελλάδα, νομίζω ότι αυτή η είδηση έχει χαρακτήρα χαστουκιού εγερτήριου της κοιμισμένης τους συνείδησης.

Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν ισχύει λοιπόν και τα νησιά θα συνεχίσουν να κατοικούνται από τους λίγους ηρωϊκούς κατοίκους τους. Σκέφτομαι όμως ότι πάλι καλά που δεν ζει η θρυλική κυρά της Ρω, εκείνη η αλησμόνητη  ηρωϊκή ερημίτισσα σύμβολο-σύμβολο γιατί, εκτός των άλλων, εκπροσωπούσε πολλούς ακόμη τέτοιους ήρωες γερο-ακρίτες διασκορπισμένους σε όλη την ελληνική επικράτεια, ευτυχώς δεν ήταν η μόνη. Βάλτε τώρα με το νου σας να της έλεγαν:

– Ε, κυρά!  Μάζεψε τα πράγματα σου και φύγε από δω.  Πάνε όπου θες. Θες Αθήνα;  Θες Ρόδο; Όπου θες, πήγαινε όπου θες και όπου μπορείς αλλά φύγε εξάπαντος από δω!  Όχι εδώ όπου έχεις ΡΟΛΟ και είσαι χρήσιμη για το λαό σου. Φύγε από δω, ξεφορτώσου μας, έχουμε άλλες έγνοιες και προτεραιότητες τώρα. Κατάλαβες;

Δεν θάθελα ποτέ μου να δω ή να φανταστώ καν το βλέμμα αυτής της γερόντισσας, γιατί δεν θάθελα να βιώσω την απορία της, το βάθος της απορίας της.

Συνοπτικά: ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ!

Υ.Γ. Και να σκεφθεί κανείς ότι Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο πατριώτης-μη χέσω!-Σαμαράς!

 

πηγή : iconology2009