Της Μιχαλούς

To μνημόσυνο των εργασιακών δικαιωμάτων  ετοιμάζουν  στο ίδιο κακοπαιγμένο σίριαλ οι νέοι πρωταγωνιστές Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του  τύπου είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουμε συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν, ενώ την ίδια ώρα  η επικοινωνιακή «αλητεία» πλησίαζει το στόχο της, ο οποίος είναι ο εκφοβισμός να βρει το στόχο του και η κοινωνία παραλύσει για  να μην προβάλει καμία  αντίσταση.

Βέβαια κάποιες στιγμές και τα κόμματα της εσωτερικής τρόικας όταν βλέπουν να καταποντίζονται δημοκοπικά πετάνε κάποιες κορώνες για το θεαθήναι του τύπου «πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά όχι με τάσεις τιμωρίας του λαού, τάση που έχει η τρόικα» σσ Βενιζέλος ή «Η τρόικα πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται και να καταλάβει ότι αυτή η κοινωνία έχει συγκεκριμένες αντοχές και όρια» σσ Κουβέλης, δίνοντας έτσι το στίγμα στο λαό ότι είναι φιλολαϊκά και ενδιαφέρονται!!!

Στην ουσία όμως δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να  βοηθούν την οικονομική ελίτ να αρπάξει τον πλούτο  της χώρας αντί πινακίου φακής. Ήδη ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΠΑΠ, δημόσιες επιχειρήσεις «δωρίζονται» κυριολεκτικά στους παλιούς γνωστούς φορείς τής διαπλοκής άλλα και σε νέους από το διεθνές προσκήνιο…

Άλλωστε όπως αποκαλύπτει έκθεση οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  η κρίση αυτή οδηγεί να αυξηθεί  το δημόσιο χρέος των δέκα πλουσιότερων κρατών στο 78% του ΑΕΠ το 2007 και στο 114% έως το 2014. Θα χρωστούν δηλαδή 50.000 δολάρια ανά πολίτη. Ποτέ άλλοτε από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τόσο πολλές κυβερνήσεις δεν δανείσθηκαν, τόσο γρήγορα και τόσο πολύ!!!

πηγή : Το Ποντίκι