Με απόφαση της εισαγγελίας Αλεξανδρούπολης 72 μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης, μέλη των δεκαπενταμελών των λυκείων της πόλης, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους, καλούνται σε ανάκριση για τις καταλήψεις σχολείων που έγιναν στην αρχή του σχολικού έτους 2011-2012.

Η κατηγορία που αποδίδεται στους 72 μαθητές των σχολείων της Αλεξανδρούπολης δεν είναι συγκεκριμένη και αναμφισβήτητα έρχεται αντιμέτωπη με το κοινό αίσθημα που διακατείχε όλη την ελληνική κοινωνία κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2011-2012, όταν, πέρα από τις λοιπές παραλείψεις των αρμοδίων που παρατηρήθηκαν, στους μαθητές δεν είχαν καν διανεμηθεί βιβλία! Σημειωτέον ότι η τελευταία φορά που δεν δόθηκαν βιβλία στους μαθητές κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν το 1946…

Τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα που είχαν δώσει οι μαθητές των σχολείων της Αλεξανδρούπολης έχουν εκφράσει με ομόφωνες αποφάσεις τους το Δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και της Α΄ ΕΛΜΕ Ν.Έβρου.

Ενδεικτική της άγνοιας (ή αναλγησίας) των εγκαλούντων είναι η επιλογή της ημερομηνίας κατά την οποία πολλοί μαθητές καλούνται να απολογηθούν. Πρόκειται για την 11η Σεπτέμβρη, πάγια ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς…

Πηγή : Φαροφύλακες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Ιστολόγιο (Blog) ενημέρωσης και κατάθεσης σκέψεων και προβληματισμών!