Και το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε

Την Δευτέρα 29 Οκτώβρη αρχίσαμε να μαζευόμαστε κατά τις 8,00μμ στην πλατεία της Αγ.Τριάδας.

Αυτοί οι λίγοι που ανταποκριθήκαμε , καμιά τριανταριά άτομα , κρατώντας σακούλες με τρόφιμα ως διαπιστευτήρια , βρεθήκαμε σε μια άδεια πλατεία, στην συμβολή απρόσωπων δρόμων και απρόσωπων ατόμων.

Αποφασισμένοι για μια έστω αδέξια χειρονομία για αυθεντική επικοινωνία και προσωπική αμεσότητα , κόντρα σε μια πραγματικότητα που συνθλίβει.

Όταν κατέφθασε και ο Κωνσταντίνος -η ψυχή της κοινωνικής κουζίνας “ο Άλλος Άνθρωπος”– και έστησε το πετρογκάζ με την μεγάλη κατσαρόλα , σηματοδοτήθηκε και η έναρξη ενός συμβάντος που θα εξελισσόταν σε μια μικρή γιορτή.

Κάποιοι από εμάς έφεραν κρασί , άλλος έφερε λουκάνικα , ένας φίλος έφερε cd-player και ένα cd , που έφτιαξε ειδικά για την περίσταση και λίγο η μουσική , λίγο η μυρωδιά από την ευωδιαστή μακαρονάδα του Κωνσταντίνου και το κρασί , το μούδιασμα άρχισε να υποχωρεί και η ατμόσφαιρα να ζεσταίνεται.

Μια φίλη αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλια της , που συνέπεσαν εκείνη την ημέρα , δυό τρεις πιάστηκαν σε χορό. Γέλια και χειροκροτήματα έστειλαν μια αύρα ζωής να χαϊδέψει μια ανάγκη επιβίωσης.

Μια δειλή , στην αρχή , συμμετοχή στην χαρά , μια βιωμένη συντροφικότητα , μια μοιρασμένη εμπειρία και η μικρή πλατεία έγινε ένα μικρό ξέφωτο στον αντίποδα των σκιών των καιρών μας.

Στην εποχή , που έχουν μπει στο στόχαστρο οι μεγάλες έννοιες της μνήμης , της ζωής , της ελευθερίας , της κοινωνικής συνοχής και των ανθρωπίνων σχέσεων , στο Περιστέρι , στην Αγ.Τριάδα , πήρε σάρκα και οστά ένα άνοιγμα εμπιστοσύνης , ένας ελιγμός διαφυγής από την αδράνεια.

Γυρέψαμε ζωντανά ψήγματα χαράς στην ανθρώπινη εγγύτητα , φτιάχνοντας σημεία αναφοράς και χτίζοντας αναμνήσεις.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα , ειδικά τους καλούς μας φίλους από την Ανεξάρτητη ομάδα Πολιτών Καλλιθέας και βεβαίως ευχαριστούμε θερμά τον Κωνσταντίνο και την “κοινωνική κουζίνα” του.

Αναθαρρημένοι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα επαναλάβουμε το πείραμα του ξυπνήματος της ζωής , ενάντια στη σημαία της στείρας επιβίωσης και του ατομικισμού που έχει σηκώσει το σύστημα.

Αν βασικό προαπαιτούμενο της πραγματικής Δημοκρατίας είναι η κοινωνικότητα , η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στα κοινά , ίσως ήρθε ο καιρός να ξαναρχίσουν οι χοροί και να γράψουν πάλι ιστορία οι παρέες !!