Στην …εκτίμηση ότι θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων δίνοντας μάλιστα και παράδειγμα (!) για το πως έγινε απόλυση στην περίπτωση ενός ξενοδοχείου της Αθήνας προχώρησε  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό; Άρα, θα γίνουν απολύσεις», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γεωργιάδης ανάβοντας το «πράσινο» φως και προσφέροντας «λύσεις» στα αφεντικά για να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις.

Μάλιστα ο εν λόγω κύριος παρέθεσε και τους νόμους που κατά την υπόδειξή του θα μπορούσαν να κάνουν χρήση οι εργοδότες ώστε να κάνουν απολύσεις! «Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», αναφώνησε ο Γεωργιάδης  συμπληρώνοντας: «Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Κατόπιν ήρθε και το… παράδειγμα: “Σε ξενοδοχείο στην Αθήνα με Αμερικανούς τουρίστες, είπε, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε»…

“Αναπόφευκτα θα γίνουν απολύσεις”, προέβλεψε ο κύριος υπουργός…

Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Πόσο ποιο πλήρες «πακέτο οδηγιών» να έδινε στους εργοδότες για να ξεκινήσουν τις μαζικές απολύσεις…

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

***

Ημεροδρόμος