Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά» (στο βίντεο παρακάτω μετά το 19.30).

«Θέλετε αγαπητέ τον χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε; Κόλλησε. Αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα» (στο βίντεο μετά το 4ο λεπτό).

Ποιος τα λέει αυτά; Μα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Αναπτύξεως. Σε ποιους απευθύνεται; Στην πρώτη περίπτωση μιλά προς καταστηματάρχες της εστίασης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Open. Στη δεύτερη περίπτωση (στην ίδια συνέντευξη) διηγείται μια ιστορία με ένα καταστηματάρχη της ψυχαγωγίας που του διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα της κυβέρνησης. Περηφανεύεται, μάλιστα, για την απάντηση που του έδωσε!
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τύπος βγαίνει και κουνάει το δάχτυλο λες και του έχει πει κανείς ότι είναι κηδεμόνα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Αύξηση λεωφορείων ή κόψιμο συντάξεων; Ποιος είστε, κύριε «τα λιγουρέυεστε»;
Έχουμε γράψει δεκάδες φορές ποιος είναι αυτός ο ακροδεξιός που διαφήμιζε βιβλία του ναζί Πλεύρη, έβριζε τη ΝΔ από το κόμμα του Καρατζαφέρη και μετά πήρε μετεγγραφή στη ΝΔ του Σαμαρά, πριν τελικά γίνει αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη.
Ας τα αφήσουμε ακόμα κι αυτά λίγο στην άκρη κι ας απευθυνθούμε στον πρωθυπουργό: Με ποιο δικαίωμα αυτός ο τύπος μας «μαλώνει» όλους δημόσιως και απειλεί ακόμα και με χρεοκοπίες; Έχετε καμία απάντηση, κύριε Μητσοτάκη; Με ποιο θράσος τα κάνετε αυτά, την ώρα που έχετε τεράστιες ευθύνες και για τον ρυθμό εμβολιασμού και για τις παλινωδίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Για να μην αρχίσουμε να λέμε τον κατάλογο της αθλιότητας σας σε σχέση με το δημόσιο σύστημα Υγείας που δεν ενισχύσατε, σε αντίθεση με τους κλινικάρχες που μπουκωσατε με παροχές….

 

***

Ημεροδρόμος