«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και στα διάφορα που συζητάγαμε μου έθεσε το ζήτημα ότι ελάχιστοι εκ των εργαζομένων δεν ήθελαν να εμβολιαστούν», περιέγραψε υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Καταλήξαμε» (κατέληξε ο υπουργός με τον ξενοδόχο;), συνέχισε, «ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει (…) επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει ένα δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί».

Στην ήδη υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία «μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν εργζόμενο, εάν θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», είπε.

Στην ερώτηση για το εάν αυτό είναι έσχατο μέτρο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε:«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ένας άνθρωπος ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις».

Η κυβέρνηση παρά τα μεγάλα λόγια για τους ρυθμούς εμβολιασμού έχει …καταφέρει να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων σε σχέση με το «τείχος ανοσίας». Εχει καταφέρει με τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις και την αδιαφορία της να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών στα ερωτήματα των πολιτών να εντείνει την διστακτικότητα και την δυσπιστία. Αντί της πειθούς και της διαφάνειας, επιλέγει τις απαγορεύσεις και την επιβολή.  Έτσι, επιδιώκει να πετάξει και πάλι το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες, για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, όπως και για τα προβλήματα λόγω υποστελέχωσης στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

 


***

ημεροδρόμος