«Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» θα προχωρήσουν οι «ομάδες προστασίας» των Πανεπιστημίων υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανέφερε πως «σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων» και ότι «υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει». Πρόσθεσε ότι «η προστασία των Πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Η σιγή νεκροταφείου στους φοιτητές είναι η στόχευση της κυβέρνησης και ο αγώνες των Φοιτητικών Συλλόγων κατά του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, για σχολές ανοιχτές για τους φοιτητές, για τη μόρφωση και τις σπουδές στο ύψος των αναγκών τους, έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που ανέβαλε την εφαρμογή του νόμου.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid που θα εξυπηρετήσει, κυρίως, τους επιχειρηματικούς σε Μεταφορές και Τουρισμό, λέγοντας ότι «η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου» και πως «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι».

Ημεροδρόμος