Σε πανηγυρικούς τόνους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών (εκτός Κρήτης) με το μονοδοσικό εμβόλιο της «Johnson & Johnson».

Ο πρωθυπουργός έβαλε μπροστά το «θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας». Όπως είπε «θα δημιουργήσουμε νέα εμβολιαστικά κέντρα, θα συγκροτήσουμε ομάδες ταχείας δράσης από υγειονομικούς που θα ταξιδεύουν αμέσως εκεί που θα χρειάζονται και θα αξιοποιήσουμε βέβαια τα εμβόλια μιας δόσης που προσφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα» (της Johnson & Johnson).

Σύμφωνα με όσα είπε «έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού».

Και κάπου εκεί το πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».  Συμπλήρωσε,δε, ότι«προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων». Με λίγα λόγια, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση του δημοσίου συστήματος Υγείας στα νησιά (τραγικές ελλείψεις  στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) αλλά ρίχνει τον εμβολιασμό των νησιωτών στον «εθελοντισμό», τον ιδιωτικό τομέα, διαφημίζοντας τις «δωρεές». Καλύπτει, δηλαδή την ανεπάρκεια σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας με τέτοιους τρόπους. Τα «μπαλώματα» αυτά δείχνουν επί της ουσίας ποιο είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους νησιώτες, πέρα από την τουριστική περίοδο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα γίνονται τα ταξίδια στα νησιά,  μπροστά στην «επανεκκίνηση» του τουρισμού.

Ημεροδρόμος