Η φαρσοκωμωδία στην Κέρκυρα είχε οργανωτή το Μητροπολίτη της πόλης. Συμπαίχτες του η δήμαρχος της πόλης αλλά και ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ. Μιλάμε για τις απείρου κάλλους σκηνές, βγαλμένες από το πιο βαθύ κιτς των… ανακτόρων. Ολο αυτό βαφτίστηκε και προβλήθηκε από τα… σοβαρά ΜΜΕ σαν “τρισάγιο στη μνήμη του Πρίγκιπα Φιλίππου” που πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του, την Κέρκυρα. Αυτό που ξέχασαν όσοι περιέφεραν το… πορτρέτο του μακαρίτη είναι είναι ότι ο γεννημένος στο νησί είχε τόση σχέση με την Ελλάδα όση και η υπόλογη (προεξάρχοντος του μπαμπά του) οικογένειά του για την μικρασιατική καταστροφή, λόγος για τον οποίο και εξορίστηκαν από τη χώρα.

Αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για τον πατριώτη Μητροπολίτη και τους πολιτικούς καντηλανάφτες του, που προχώρησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση,  σε «τελετή διάρκειας περίπου 40 λεπτών, πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και τελετή έγινε παράλληλα με την κηδεία του Φίλιππου στην Αγγλία. Στον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων, ΝεκτάριοςΤις κερκυραϊκές Αρχές εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κεντρικού Δήμου Δ. Μεταλληνός και φυσικά ο Βουλευτής της ΝΔ, Στ. Γκίκας».

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από την “κηδεία – τρισάγιο του Φίλιππου στην Κέρκυρα” καθώς και οι αντιδράσεις στο Twitter είναι χαρακτηριστικά:

Ημεροδρόμος