Καλεσμένος στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της κρατικής τηλεόρασης ήταν ο τραγουδοποιός και αγαπημένος φίλος του “Ημεροδρόμου”  Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος στο τέλος της παρουσίας του άναψε «φωτιές» με το τραγούδι «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος».

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της παρουσίας (στο 13.10′ του βίντεο) η παρουσιάστρια Νάντια Κοντογεώργη του ζήτησε να πει άλλο ένα τραγούδι με τον δημοσιογράφο Λάμπρος Κωνσταντάρα να μεταφέρει την “παραγγελιά” από το control για το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου «Μαμά, μπαμπά».

«Α, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί», απάντησε ο Σπύρος, μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα που επικρατεί στον κόσμο για τον… μη ασφυκτικό εναγκαλισμό της ΕΡΤ από τους πολιτικούς της προισταμένους και τον αέρα… πολυφωνίας που επικρατούν στην κρατική συχνότητα της ΕΡΤ, στις σημερινές μάλιστα συνθήκες “νόμου και τάξης”.

Ο Γραμμένος προχώρησε στην ερμηνεία του τραγουδιού με τους… βασανιστικούς για κάποια αυτιά στίχους και φρόντισε τελειώνοντας να ευχηθεί «καλή συνέχεια στην εκπομπή»…

Ημεροδρόμος