Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική και εξοργιστική!», τονίζουν η Κομματική Οργάνωση Χρυσούπολης – Κηπούπολης του ΚΚΕ και η Μαθητική Οργάνωση Χωράφας της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι οι μαθητές του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου στη Χωράφα, επέστρεψαν στα κοντέινερ τους για να κάνουν μάθημα…

Στην καταγγελία τους αναφέρουν:

«Η υπερμετάδοση του ιού σε μεγάλους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, συνεχίζεται ανεμπόδιστη. Συμπολίτες μας αναμένουν έως και 10 ημέρες για ΜΕΘ. Χάνονται ανθρώπινες ζωές και στην κυβέρνηση συζητάνε με τους κλινικάρχες “πόσο πάει το κρεβάτι”.

Η κυβέρνηση ανοίγει τα Λύκεια σαν να μην πέρασε μια μέρα – κοινώς στον κόσμο της. Αφού έχει κλείσει για μήνες τους μαθητές στους 4 τοίχους και μπροστά από μια οθόνη με μοναδική λύση την τηλεκπαίδευση, τώρα ανοίγει τα Λύκεια -συνεχίζοντας το βιολί της- χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. Πολυμελή τμήματα, με ανεπάρκεια σε εκπαιδευτικούς και σχολικές αίθουσες, έλλειψη σε προσωπικό καθαριότητας και υλικά απολύμανσης, σε μη κατάλληλες κτιριακές υποδομές, ακόμα και σε κοντέινερ!

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές της Χωράφας:

Μέσα από τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, να διεκδικήσουν τα σχολεία να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να μην επαναληφθούν οι εικόνες που ζήσαμε στο προηγούμενο άνοιγμα, μαθήματα σε αίθουσες -υγειονομικές βόμβες- με 25 έως 30 μαθητές. Πλέον γνωρίζουμε ότι ο ιός διασπείρεται και στις 3 διαστάσεις του χώρου.

Ιδιαίτερα καλούμε τους γονείς και τους μαθητές του 10ου ΓΕΛ, όπου το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει ιδιαίτερα κτιριακά προβλήματα, να απαιτήσουν τη πραγματοποίηση των μαθημάτων σε ασφαλής αίθουσες και όχι σε κοντέινερ. Ούτως η άλλως το μάθημα σε κοντέινερ αποτελεί χώρο “από άλλη εποχή” πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας.

Διεκδικούμε:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών σε 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Τράπεζα Θεμάτων. Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις.
  • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να μην ισχύσει σε καμία περίπτωση φέτος.
  • Προσλήψεις καθηγητών και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.

Σημείωση:

Η δημοτική αρχή Περιστερίου δήλωσε έτοιμη για το άνοιγμα των Λυκείων και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της αυτοπροστασίας (πρωτότυπο). Αναμένουμε τις ειδικές οδηγίες αυτοπροστασίας από την δημοτική αρχή για την διεξαγωγή μαθήματος σε κοντέινερ».

ημεροδρόμος