«Ένας από τους λόγους που τηρείται η καραντίνα είναι οι νεκροί που βλέπουν κάθε μέρα και φοβούνται. Αν δεν υπάρχει ο φόβος δεν υπάρχει και η τήρηση των μέτρων».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης πάλι, κάνει μακάβρια και αποκρουστική πολιτική με τους νεκρούς της πανδημίας.

Την προηγούμενη φορά δήλωνε πως πανηγυρίζει γιατί είμαστε καλύτερα από το Βέλγιο – όπως υποστήριζε – σε νεκρούς. Τώρα, βρήκε να πει μια άλλη αθλιότητα εκτός ορίων ανθρωπιάς. Συγκεκριμένα, σε συζήτηση για το lockdown, υποστήριξε:

«Μακάρι να είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα αλλά σε αυτό η δική μου άποψη είναι – επειδή είμαι πάντα λίγο αιρετικός σε αυτό – ότι αν έπαιρνες την καραντίνα προτού τα κρούσματα, πρώτον θα δεχόσουν μία πολύ μεγάλη κριτική γιατί “μας καταστρέφεις την οικονομία, εδώ δεν έχουμε ιό”, και δεύτερον, δεν θα ακολουθούσανε κιόλας. Δηλαδή ένας από τους λόγους που τηρείται η καραντίνα είναι οι νεκροί που βλέπουν κάθε μέρα και φοβούνται. Αν δεν υπάρχει ο φόβος δεν υπάρχει και η τήρηση των μέτρων».

Κανονικά, αυτός ο τύπος έπρεπε να είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό, μετά από τέτοιους είδους δηλώσεις. Αντί αυτού, προσβάλλει χωρίς σταματημό έναν ολόκληρο λαό επιχειρώντας λεκτικά σχήματα με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Και κάτι ακόμα: Δεν είστε αιρετικός, κύριε Γεωργιάδη. Είστε πολιτικά άθλιος.

Οι δηλώσεις του στο βίντεο μετά το 12′.15:

Ημεροδρόμος