Η Γουχάν, η κινεζική πόλη που έχει συνδεθεί όσο καμία άλλη παγκοσμίως με το ξέσπασμα της καταστροφικής πανδημίας Covid-19, λάνσαρε ένα νέο διαφημιστικό βίντεο στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προσελκύσει ταξιδιώτες να βιώσουν την ομορφιά της.

Ο τίτλος του βίντεο είναι «Ας βρεθούμε στη Γουχάν» και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Γουχάν, κάνοντας αναφορά  στα καλύτερα της πόλης, από το σουρεαλιστικό πλωτό δάσος της στον υγρότοπο της λίμνης Ζανγκτού έως τον φωτισμένο ιστορικό πύργο Yellow Crane (σ.σ. Κίτρινος Γερανός), μαζί με τους ντόπιους που τρώνε νουντλς.

«Η Γουχάν δεν διστάζει ποτέ να δείξει την ομορφιά της, και όσοι την αγαπούν ελπίζουν ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το καταλάβουν», αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook .

Ως το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, η Γουχάν εφάρμοσε 76 ημέρες lockdown, από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου. Καταγράφηκαν περισσότερες από 50.000 μολύνσεις Covid-19 και πάνω από 3.800 θάνατοι.

Το lockdown δεν επιβράδυνε απλώς τα ποσοστά μόλυνσης – η πόλη δεν έχει αναφέρει κανένα τοπικό κρούσμα από τον Μάιο – αλλά ενίσχυσε εκπληκτικά την εικόνα της πόλης, κάνοντας την πιο ελκυστική.

Πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο επαίνεσαν τους ανθρώπους της πόλης για την επιμονή και την εργατικότητά τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε αναφορές για 15 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στην κινεζική ηπειρωτική χώρα, τρία από τα οποία μεταδόθηκαν στο εσωτερικό στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας.

Δώδεκα περιπτώσεις εισήχθησαν έξω από την ηπειρωτική χώρα και αναφέρθηκαν στη Σαγκάη, Γκουανγκντόνγκ, Ζετζιάνγκ, Φουτζιάν και Γιουνάν, ανέφερε η επιτροπή στην καθημερινή της έκθεση.

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα που έφτασαν έξω από την ηπειρωτική χώρα αναφέρθηκαν στη Σαγκάη.

Δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι που σχετίζονται με την ασθένεια.

Το μυστικό της; Δεν υπάρχει μυστικό: μαζικοί έλεγχοι, εξαντλητική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και απομόνωση των εντοπισμένων, αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα. Και υγεία και οικονομία που τραβάει την ανηφόρα αφού προβλέπεται να κλείσει με αύξηση του ΑΕΠ, η μοναδικά από τις μεγάλες οικονομίες.

Δελεαστικό ή πολύ ωραιοποιημένο;

Ορισμένοι χρήστες στην κινεζική πλατφόρμα Weibo σχολίασαν ότι το βίντεο ήταν υπέροχα γυρισμένο και έδειχνε τις διαφορετικές πτυχές της πόλης.

«Η ομορφιά της Γουχάν έχει προβληθεί τέλεια. Λατρεύω τη Γουχάν», έγραψε κάποιος.

Ένας άλλος συμφώνησε με τις επιλογές των τοπίων – και είπε ότι περιλαμβάνει μερικές επιλογές εκτός πεπατημένης.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι το βίντεο ήταν πολύ «φανταχτερό» και δεν αντιπροσωπεύει το αληθινό πρόσωπο της πόλης.

«Το βίντεο θα μπορούσε να αναφέρεται σε οποιαδήποτε πόλη με ποτάμι. Το θέμα και οι καλύτερες στιγμές της δεν ξεχωρίζουν», τόνισε ένας χρήστης.

«Δεν είναι ρεαλιστικό», σχολίασε ένας άλλος.

Από τον Αύγουστο, η πόλη παρουσίασε μια σειρά από καμπάνιες που στοχεύουν τους εγχώριους ταξιδιώτες, προσφέροντας τους δωρεάν είσοδο σε σημαντικά αξιοθέατα και νυχτερινές περιηγήσεις.

Το όμορφο βίντεο εδώ

Πηγή: CNN, chainadaily.com

Εύφορη Πεδιάδα