Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Και όμως συνέβη: Τον ισχυρισμό ότι η αστυνομία επί υπουργίας του είναι …λιγότερο βίαιη κατέθεσε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τοποθετούμενος σήμερα στο κοινοβούλιο, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου του σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα, επέλεξε αυτό τον τρόπο να απαντήσει στην κριτική που του ασκήθηκε περί αστυνομικού κράτους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως στις μέρες μας «μετεκπαιδεύονται διαρκώς οι ειδικοί φρουροί, με νέα πρωτοκόλλα ψυχολογικής υποστήριξης». Τόνισε χαρακτηριστικά πως «η αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική και λιγότερο βίαιη».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση δήλωσε πως οι «οι αστυνομικοί υπηρετούν εσάς και την ασφάλεια σας και προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο και στην πατρίδα και στην κοινωνία». Επανέλαβε δε και παλιότερη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία  οι αστυνομικές δυνάμεις «είναι στις γειτονιές και τα χαίρεται ο κόσμος»!

Τέλος, δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην πλατεία Εξαρχείων. Όπως δήλωσε «στα Εξάρχεια που καθάρισαν υπάρχει αστυνομικό κράτος; Αν αυτό είναι ακραία καταστολή να πάτε να βρείτε τον Μπαμπινιώτη». Σημείωσε πως «μύτη δεν άνοιξε και ηρέμησαν όλοι. Οι άνθρωποι κοιμούνται και κινούνται ήσυχα»….

Ημεροδρόμος