Δεν κράτησε για πολύ το κυβερνητικό …πυροτέχνημα όσον αφορά την διατίμηση των τεστ για τον κορωνοϊό καθώς οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και η …απειλή τους να σταματήσουν να τα διενεργούν ήταν αρκετές για να το κάμψουν!

Έτσι, σύμφωνα με το ethnos.gr, πιο υψηλό αναμένεται να είναι το κόστος για τη διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό αλλά και για το PCR (μοριακός έλεγχος), καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, θα συμπεριληφθεί και το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών.

Η ανώτατη όμως τιμή που αρχικά είχε ορισθεί για τα rapid test ήταν 10 ευρώ και για τον μοριακό τεστ 40 ευρώ. Ωστόσο μετά από …διαβούλευση του υπουργείου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογου (ΠΙΣ) μπήκε «καπέλο», αφού καθορίσθηκαν και τιμές για τις ιατρικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί έως εξής:

– rapid test: 10 ευρώ + 10 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή 20 ευρώ

– PCR (μοριακός): 40 ευρώ + έως 20 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή έως 60 ευρώ

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί μάλιστα και σχετική υπουργική απόφαση που θα σέβεται απόλυτα τους …νόμους της αγοράς!

Ημεροδρόμος