Περιμένουμε πάλι να ακούσουμε ότι κάτι δεν καταλάβαμε καλά εμείς, όπως με τις δηλώσεις Γεραπετρίτη.Ο υπουργός Υγείας, δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός, είπε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

«Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη και έχει πρόβλημα όλος ο νομός και πιέζεται λόγω διασποράς του κορωνοϊού. Και προφανώς πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι – το λέω για μια ακόμα φορά – πώς αντιμετωπίσαμε τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα τους τελευταίους έναν ή δύο μήνες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο στη Δράμα».

Αυτά τα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας την ώρα που νοσούντες μεταφέρονται εσπευσμένα από τη Δράμα στην Αθήνα γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ. Χτες έγιναν οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό στην Αθήνα από τη Δράμα.

Ας μας πούνε, λοιπόν, τώρα οι «άριστοι» πως ο υπουργός δεν μετέφερε την ευθύνη στους κατοίκους με τη δήλωση του, αρνούμενος τις ευθύνες της κυβέρνησης. Ας μας πούνε ότι δεν εννοούσε πως το πρόβλημα το έχει η πόλη, για τα πολλά κρούσματα, και όχι η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να στελεχώσει μια περιοχή με μεγάλη διασπορά.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας, ενημέρωσε ότι το νοσοκομείο της Δράμας, είχε τρεις ΜΕΘ (προ δεύτερου κύματος) και τώρα έχει 12.  Εχει 2 πνευμονολόγους, τρεις παθολόλόγους, τρεις αναισθησιολόγους, στέλνεται άλλος ένας παθολόγος και υπάρχουν 12 γενικοί γιατροί που στηρίζουν το νοσοκομείο.

Στο βίντεο μετά το 9.15 οι δηλώσεις Κικίλια για τη Δράμα:

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι ένας στους 4 είναι θετικός στον κορωνοιό.  «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Όπως ο ίδιος σημέιωσε το νοσοκομείο αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει το νοσοκομείο τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. «Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσο αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)».

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώ χτες έγινε η διακομιδή των ασθενών σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς». Όσον αφορά το προσωπικού του νοσοκομείου εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού γύρω αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραιατρικό προσωπικό νοσεί από τον κορωνοιο και 25 γιατροί. Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Eίπε οτι είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό είναι ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό τους. «Είναι από τα λιγότερα τις τελευταίες μέρες».

Ημεροδρόμος