Προσπάθησε να κάνει το μαύρο – άσπρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και την ώρα που δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή της. Δε δίστασε να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» την ώρα που στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι γιατροί μιλούν για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Επιχείρησε να αξιοποιήσει πολιτικά την αυταπάρνηση εθελοντών νοσηλευτριών και νοσηλευτών για να συγκαλύψει ότι στα νοσοκομεία της δεύτερη μεγαλύτερης πόλης της χώρας δεν υπάρχουν πλέον κενά κρεβάτια ΜΕΘ.

Ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη που είχε με εθελόντριες νοσηλεύτριες επιδίωξε να διαφημίσει εκ νέου τις προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση, να υποσχεθεί μονιμοποιήσεις προσωπικού και να μιλήσει περί «πατριωτισμού» την στιγμή που η κυβέρνηση στο νέο προϋπολογισμό του 2021 έχει «πετσοκόψει» κατα 572 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες υγείας σε σχέση με τις ήδη πενιχρές του 2020.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην υποτιθέμενη επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, ισχυριζόμενος ότι η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική, αποκρύπτοντας ότι η επίταξη έγινε έναντι παχυλής αποζημίωσης προς όφελος των ιδιωτών κλινικαρχών και αφού πρώτα αυτοί αρνήθηκαν να τις παραχωρήσουν αδιαφορώντας για τις ζωές που χάνονται…

Μάλιστα προαναγγέλλοντας τη νεοφιλελεύθερη επέλαση που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα της πανδημίας προς όφελος των ιδιωτών του χώρου της υγείας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Το είχα περιγράψει αυτό από τον περασμένο Απρίλιο, στη Βουλή, όταν είχα πει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να συναντηθούν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας».

Ημεροδρόμος