«Η απόρριψη των αιτημάτων ανασταλτικής δύναμης των εφέσεων της πλειοψηφίας των περισσοτέρων καταδικασμένων Χρυσαυγιτών, για διεύθυνση και ένταξη στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και για τα άλλα σοβαρά εγκλήματά τους, παρά την αντίθετη προκλητική εισαγγελική πρόταση, ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των εγκληματικών πράξεών τους, όπως αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο» τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για φυλάκιση του διευθυντηρίου των ναζί της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνουν ότι «παρά τις επιεικείς ποινές που επιβλήθηκαν στους εγκληματίες ναζί, η οδήγησή των περισσότερων από αυτούς στις φυλακές δικαιώνει τα θύματα των εγκληματικών τους πράξεων και ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά, επισημαίνουμε ότι κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται γιατί οι ρίζες του φασισμού βρίσκονται βαθιά μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους για την απομόνωση του φασισμού παντού, σε κάθε χώρο δουλειά και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που τον γεννά και τον τρέφει.

Αθήνα, 22 Οκτώβρη 2020

Αντώνης Αντανασιώτης

Άγγελος Βρεττός

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Μάνος Μαλαγάρης

Παναγιώτης Σαπουντζάκης

Χάρης Στρατής

Δηλώσεις (βίντεο) των δικηγόρων της οικογένεια του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων αλιεργατών (από το thepressproject):
Ελευθερία Τορμπατζόγλου, συνήγορος της οικογένεια του Παύλου Φύσσα:«Σήμερα ολοκληρώθηκε η μεγάλη νίκη που είχε ξεκινήσει με την καταδίκη τους στις 7 Οκτώβρη». «5,5 χρόνια δόθηκε μία μάχη για να αποδείξουμε το αυτονόητο, μία μάχη για να δικαιωθεί το αίμα του Παύλου και των υπόλοιπων θυμάτων της Χ.Α»

 

Χρύσα Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένεια του Παύλου Φύσσα: «Είναι μία δικαίωση για την οικογένεια του Παύλου. Είναι μία δικαίωση για όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας στην Ελλάδα» #GDtrial

 

Κώστας Παπαδάκης: «Η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και νομιμοποίησης της ναζιστικής, εγκληματικής βίας δεν πέρασε στην Ελλάδα». Δηλώσεις του συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών: