Λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση του δικαστηρίου για τους ναζί της Χρυσής Αυγής η Βουλή διορίζει ως μετακλητή υπάλληλο την Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και σύζυγο του αρχιναζί Μιχαλολιάκου! 

Τον διορισμό της Ζαρούλια υπογράφει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Στο ΦΕΚ του διορισμού γίνεται αναφορά σε άρθρα του κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται ότι υπάρχει δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή. Συνεπώς, πρόκειται για αίτημα του Μιχαλολιάκου που ικανοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Το νομότυπο της διαδικασίας δεν δικαιολογεί την απαράδεκτη αυτή κίνηση, λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Το αντίθετο, ερωτήματα προκαλούνται για το τι μπορεί να σημαίνει η αποδοχή του αιτήματος Μιχαλολιάκου για διορισμό της Ζαρούλια, η οποία είναι υπόδικη μαζί με την ηγεσία των ναζί της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια απόφαση – ντροπή, μια απόφαση επικίνδυνη που δείχνει ότι η αστική τους δημοκρατία μπορεί να ανεχθεί στο ναό της τους ναζί και ως υπαλλήλους, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, που δήθεν δεν θέλει αξιώματα και κρατικό χρήμα, το σχόλιο είναι απλό και κατανοητό: Και ναζίδια φραγκοφονιάδες. 

Το ΦΕΚ του διορισμού της Ζαρούλια: 

Δήλωση Τασούλα μετά τις αντιδράσεις 

«Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων». Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν. Υποστηρίζει ότι «βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο».

Ακόμα και αυτή η δήλωση του προέδρου της Βουλής (το σημειώνουμε ξανά: μετά τις αντιδράσεις) δεν είναι κάτι άλλο από ένας χειρισμός. Ας αποφασίσουν ξεκάθαρα οι κύριοι του αστικού πολιτικού συστήματος. Η Ζαρούλια, ο Μιχαλολιάκος και η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι ναζί ή δεν είναι ναζί; Κι αν είναι (που είναι) τι θέση έχουν στην υπηρεσία του κοινοβουλίου; 

Ημεροδρόμος