Σε μία σημαντική αποκάλυψη που αποτυπώνει και την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική προχώρησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, εν μέσω πανδημίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Αλ. Βατόπουλος τόνισε ότι η Πολιτεία δήλωσε στους ειδικούς ότι δεν μπορούν να φτιαχτούν νέοι χώροι ώστε να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Συνεπώς η Επιτροπή προχώρησε σε μια στρατηγική έχοντας αυτό ως δεδομένο.

Πάντως, ο Αλ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «στην Επιστημονική Επιτροπή είχαμε συζητήσει από το Μάρτιο ότι πρέπει να είναι λιγότερα παιδιά στην τάξη και να υπάρχουν περισσότερες αίθουσες». Η πολιτεία το απέκλεισε και οι ειδικοί αναγκαστικά χάραξαν στρατηγική με τα δεδομένα που τούς δόθηκαν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λοιπόν συνειδητά απέρριψε τη δημιουργία νέων τάξεων μετρώντας κυνικά το κόστος της κατασκευή τους και την ανάγκη προσλήψεων νέων εκπαιδευτικών που θα προέκυπτε!!! Η κυβέρνηση των «αρίστων» και του «επιτελικού κράτους» αδιαφόρησε για τις οδηγίες των ειδικών παίζοντας με την υγεία των παιδιών μας και της κοινωνίας.

Ο Αλ. Βατόπουλος παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει θέμα στην Επιτροπή με τον Γκίκα Μαγιορκίνη τονίζοντας ότι έπρεπε να υπάρχει κριτήριο σύγκρουσης συμφερόντων στα μέλη της.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που δίνει 30 εκατ. ευρώ στους κλινικάρχες για τις ΜΕΘ τους και άλλα 20 στα κανάλια για να …ξαναμάθουμε να πλένουμε τα χέρια μας!!!

Ημεροδρόμος