Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όρια του, αυτοί δίνουν 30 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες, αλλά έκλεισαν τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Τα σχολεία λειτουργούν με πάνω από 25 μαθητές ανά τάξη, η υλικοτεχνική υποδομή τύπου κοντέινερ υπάρχει ακόμα σε περίοδο πανδημίας, αλλά έκλεισαν τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθημερινά στοιβάζονται χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι για να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους, αλλά έκλεισαν τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Σε χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό δεν γίνονται έλεγχοι που θα διασφαλίζουν την υγεία των εργαζομένων, αλλά έκλεισαν τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Άνοιξαν τον τουρισμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των εφοπλιστών των ακτοπλοϊκών και των μεγαλοξενοδόχων, αλλά τώρα έκλεισαν τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία ανεύθυνη έκθεση ιδεών του μετέφερε πάλι την (ατομική) ευθύνη στο λαό με το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», αλλά έκλεισαν τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Σωθήκαμε. Έκλεισαν τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Εάν δεν ήταν προκλητικά επικίνδυνοι θα ήταν μόνο αστείοι. Τώρα, που έχουν την κυβερνητική ευθύνη για τη διαχείριση μιας πανδημίας, είναι επικίνδυνοι ακόμα και όταν είναι αστείοι.

ημεροδρόμος