Άστεγους θα βρει τους μαθητές της πέμπτης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης Καβάλας, το «πρώτο κουδούνι», καθώς όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που στέλνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) Καβάλας, η προκάτ αίθουσα που θα τους στεγάσει, δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί…

Στην καταγγελία της η ΑΣΕ αναφέρει ότι «στο παρά πέντε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενημερωθήκαμε από τη δημοτική αρχή, πως για την κατασκευή και τοποθέτηση του προκάτ χρειάζονται το λιγότερο 15 ημέρες. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία δικαιολογία που η τοποθέτησή της δεν προχώρησε, παρόλο που οι ενέργειες από το σχολείο είχαν δρομολογηθεί έγκαιρα από την 1η Ιούνη».

Η ΑΣΕ καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων που δεν αξιοποίησαν το χρονικό διάστημα όσο το σχολείο ήταν κλειστό, σημειώνοντας «η κυβέρνηση, με πιστούς συνοδοιπόρους το Δήμο Νέστου, είναι υπόλογοι γιατί δεν δίνουν ψίχουλο παραπάνω για την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών. Η υποχρηματοδότηση των σχολικών Επιτροπών και το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι μονάχα δύο από τις πολλές αποδείξεις για το ποιες είναι οι προτεραιότητές τους. Εκτός από το παραπάνω σοβαρό πρόβλημα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα μεγάλα κενά σε προσωπικό καθαριότητας και εκπαιδευτικών. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας ότι δεν εξασφαλίζονται οι όροι για τη σωστή λειτουργία των σχολείων. Ακόμα και η τοποθέτηση προκάτ αιθουσών δεν είναι λύση που ανταποκρίνεται στην ποιότητα της Εκπαίδευσης που θέλουμε για τα παιδιά μας.

Έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να σταματήσει να χαρίζει δεξιά και αριστερά εκατομμύρια ευρώ και ας τα διαθέσει στην εκπαίδευση, στην υγεία του λαού και στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Απαιτούμε:

Να λυθεί το ζήτημα άμεσα.

Να δοθεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την ανέγερση όλων των σχολικών χώρων και ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής για όλη τη σχολική κοινότητα.

Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.

Ειδική μέριμνα για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών που αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολεία μακριά από την κατοικία τους, με επιπρόσθετα δρομολόγια για την αποφυγή του συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά. Διεκδικούμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!».

Ημεροδρόμος