Η Virgin Atlantic ετοιμάζεται να απολύσει άλλες 1.000 εργαζόμενους, ανέφερε σε ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News χθες Πέμπτη.

Η πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που η συμφωνία «διάσωσης» της εταιρείας, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου λιρών, οδεύει προς ολοκλήρωση εντός της εβδομάδας, μετά την έγκριση, από δικαστή του Λονδίνου, του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τις απολύσεις πιθανόν ακόμη και εντός της ημέρας. Οι περικοπές θέσεων εργασίας, εάν επιβεβαιωθούν, θα σημαίνουν πως το προσωπικό του αερομεταφορέα θα μειωθεί σχεδόν στο μισό, από τους περίπου 10.000 εργαζόμενους που απασχολούσε προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η εταιρεία – ανήκει κατά το 51% στον Όμιλο Βέρτζιν του Ρίτσαρντ Μπράνσον και κατά 49% στην Delta Air Lines Inc των ΗΠΑ – έκλεισε τη βάση της στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου και έχει απολύσει ήδη 3.500 εργαζόμενους.

Παρά τις μαζικές απολύσεις εργαζόμενων η Βρετανική κυβέρνηση έσπευσε να εκπονήσει σχέδιο διάσωσης το οποίο θα φορτώσει στις πλάτες του λαού.

Ημεροδρόμος