Αστυνομική βία 19χρονος καταγγέλλει 19χρονος, κατά τη διάρκεια αναμονής σε σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, πριν από 4 ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega που μετέδωσε το βίντεο και μίλησε ο ίδιος ο 19χρονος. Στο βίντεο φαίνονται καθαρά δύο αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος 19χρονο, να τον τραβούν για να του περάσουν χειροπέδες και να του πιέζουν. Ακόμη δύο αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του 19χρονου ο ίδιος μαζί με τρεις φίλους του επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη από διακοπές στη Χαλκιδική και πήγαν στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ για να ταξιδέψουν για τη Φλώρινα όπου κατοικούν. Ο νεαρός φοιτητής μπήκε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρείας σεκιούριτι, αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού μία μάσκα και τη φόρεσε. Στη συνέχεια οι τέσσερις φίλοι κάθισαν στην αίθουσα αναμονής. Όπως κατήγγειλαν ένας αστυνομικός του έκανε παρατήρηση γιατί είχε ανεβάσει τα πόδια του στην καρέκλα. Ο νεαρός αρχικά τον αγνόησε, ενώ, όπως παραδέχεται, ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό όταν ρώτησε την ηλικία του. Στη συνέχεια σηκώθηκε για να βγει έξω να καπνίσει. «Ερχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει «δεν πας πουθενά». Αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χαστούκισε. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου».

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος στο δικαστήριο, αμέσως μετά ομάδα αστυνομικών πήγε από πάνω του και ένας τον χτυπούσε με γκλομπ. «Έκανα λάθος που συμπεριφέρθηκα έτσι, ειρωνεύτηκα, όμως ήταν λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο». Ο αστυνομικός που τελικά τον συνέλαβε δήλωσε πως ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση τον εξύβρισε και πως τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε. Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Αθωώθηκε- και τώρα ενδέχεται να κινηθεί νομικά.

Ημεροδρόμος