Του Micah Lee

Το χακάρισμα ιστοσελίδων 251 αστυνομικών τμημάτων εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα 700.000 αστυνομικών. Το αρχείο “BlueLeaks” περιέχει πάνω από 16 εκατομμύρια σειρές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιγραφές φερόμενων εγκλημάτων και λεπτομερείς προσωπικές πληροφορίες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, η αμερικανική κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι είχε ένα πρόβλημα διαμοιρασμού πληροφοριών. Τοπικές, πολιτειακές και κρατικές αστυνομικές αρχές είχαν η καθεμιά ξεχωριστές βάσεις παρακολούθησης που πιθανώς θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τις επιθέσεις, αλλά δεν μετέφεραν καμία από αυτές τις πληροφορίες η μία στην άλλη. Τότε, το Κογκρέσο κατηύθυνε τo νεοσυσταθέν τμήμα εσωτερικής ασφάλειας να δημιουργήσει “κέντρα συγχώνευσης” σε όλη τη χώρα, συνεργασίες μεταξύ κρατικών υπηρεσιών όπως η DHS και το FBI με πολιτειακά και τοπικά αστυνομικά τμήματα, με σκοπό να μοιράζονται πληροφορίες και να αποτρέπουν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Παρόλα αυτά, το 2012, η Γερουσία ανακάλυψε ότι αυτά τα κέντρα συγχώνευσης “δεν έχουν παράξει χρήσιμες πληροφορίες για να υποστηρίξουν τις κρατικές αντιτρομοκρατικές προσπάθειες”, ότι η πλειοψηφία των αναφορών από τα κέντρα συγχώνευσης που γράφτηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την τρομοκρατία και ότι οι αναφορές αυτές ήταν χαμηλής ποιότητας και συχνά δεν αφορούσαν καν παράνομες δραστηριότητες. Τα κέντρα συγχώνευσης έχουν δεχθεί επίσης κριτική για παραβιάσεις ιδιωτικότητας και πολιτικών ελευθεριών, όπως η κατασκοπεία αντιπολεμικών ακτιβιστών.

Τον τελευταίο μήνα η κολεκτίβα διαφάνειας με το όνομα Distributed Denial of Secrets (DDoS) δημοσίευσε 269 GB δεδομένων αστυνομικών τμημάτων στην σελίδα της, χρησιμοποιώντας την peer to peer τεχνολογία διαμοιρασμού  αρχείων BitTorrent. Τα δεδομένα, κλεμμένα από 251 διαφορετικές ιστοσελίδες αστυνομικών τμημάτων, από την ακτιβιστική κολεκτίβα χάκερ Anonymous, πάρθηκαν κυρίως από τις σελίδες των κέντρων συγχώνευσης (συμπεριλαμβανομένων και πολλών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του DHS), αν και μερικές από  τις ιστοσελίδες που χακαρίστηκαν ήταν τοπικών αστυνομικών τμημάτων, αστυνομικών εκπαιδευτικών οργανώσεων, αστυνομικών ενώσεων μόνο για μέλη ή συνταξιοδοτημένους πράκτορες του FBI και ομάδων επιβολής του νόμου που εξειδικεύονται στη διερεύνηση του οργανωμένου μικροεγκλήματος, εμπορίου ναρκωτικών και στη συνεργασία τους με τον κλάδο.

Μετά τη δημοσίευση των δεδομένων των BlueLeaks, το Twitter ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό της DDoSecrets στο Twitter, επικαλούμενο την πρόβλεψη των όρων χρήσης, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η δημοσίευση υλικού που έχει προέλθει από χάκινγκ.  Επίσης, το Twitter προέβη σε ένα πρωτοφανές βήμα μπλοκάροντας όλους τους συνδέσμους που οδηγούν στο ddosecrets.com, ισχυριζόμενο ψευδώς σε χρήστες που έκαναν κλικ στους συνδέσμους ότι ο ιστότοπος μπορεί να είναι κακόβουλος. Το Twitter εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές των όρων χρήσης αυθαιρέτως, καθώς για παράδειγμα ο λογαριασμός των WikiLeaks στο  Twitter και οι σύνδεσμοί που οδηγούν στον ιστότοπο wikileaks.org είναι ακόμα προσβάσιμα, παρά τον τεράστιο όγκο υλικού που είναι προϊόν χάκινγκ και έχουν δημοσιεύσει τα WikiLeaks. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Twitter, το Reddit απαγόρευσε το forum r/blueleaks, παραθέτοντας τη δική του πολιτική ενάντια στη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών, όπου οι χρήστες συζητούσαν επί άρθρων βασισμένων σε έγγραφα διαρροής και τα δικά τους ευρήματα κατόπιν δικής τους εξέτασης των δεδομένων των BlueLeaks. Οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν έναν σέρβερ που ανήκει στην DDoSecrets και ο οποίος ήταν εξυπηρετητής δεδομένων (host) BlueLeaks, αφήνοντας το BitTorrent ως το αποκλειστικό μέσο διαμοιρασμού των δεδομένων της οργάνωσης. (Ας σημειωθεί ότι είμαι μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου της οργάνωσης DDoSecrets.)

«Νομίζω ότι οι απαγορεύσεις είναι απλώς μια προσπάθεια επιβράδυνσης ή τερματισμού της εξάπλωσης των πληροφοριών και των ειδήσεων» είπε στο The Intercept, η Emma Best, μία από τις συνιδρύτριες της DDoSecrets. «Το γεγονός ότι ο σέρβερ κατασχέθηκε χωρίς ένταλμα ή δικαστική εντολή και πλέον μένει αχρησιμοποίητος ενώ οι Γερμανοί διαβουλεύονται αν πρέπει ή δεν πρέπει να αφήσουν το FBI να τον πάρει, απλά τονίζει το συμπέρασμα, ότι η λογοκρισία και η εκδίκηση είναι οι κινητήριες δυνάμεις τους», πρόσθεσαν.

Ολες οι παραβιασμένες ιστοσελίδες φιλοξενούνταν και δημιουργήθηκαν από την τεξανική εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων Netsential σε εξυπηρετητές με Windows, οι οποίοι βρίσκονταν στο Χιούστον. Ετρεχαν όλοι το ίδιο κατα παραγγελία (και ανασφαλές) σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (ΣΔΠ), βασισμένο στο ASP.NET framework της Microsoft με τη γλώσσα προγραμματισμού VBScript, χρησιμοποιώντας βάσεις δεδομένων Microsoft Access. Καθώς όλοι έτρεχαν το ίδιο λογισμικό, αν ένας εισβολέας κατάφερνε να βρει μια αδυναμία σε μια από όλες τις ιστοσελίδες που του επέτρεπε να κατεβάσει όλα τα δεδομένα από αυτή, μετά μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια αδυναμία για να παραβιάσει όλες τις υπόλοιπες ιστοσελίδες χωρίς ιδιαίτερη επιπρόσθετη προσπάθεια.

Τα χακαρισμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ένα τεράστιο πλήθος εγγράφων από υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εκ των οποίων τα περισσότερα χρονολογούνται από το 2007 έως 14 Ιουνίου 2020, μέσα στο κύμα των διαμαρτυριών κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας που πυροδότησε ο φόνος του George Floyd στη Μινεάπολη. Τα δεδομένα επίσης περιέχουν τον πηγαίο κώδικα του προσαρμοσμένου ΣΔΠ της Netsential – καθώς το ανέλυα για αυτήν την έρευνα, και εγώ ανακάλυψα μια αδυναμία – και το περιεχόμενο των βάσεων δεδομένων το οποίο χρησιμοποίησαν αυτές οι ιστοσελίδες.

“Η Netsential μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι εξυπηρετητές ιστοσελίδων της πρόσφατα παραβιάστηκαν,” είπε η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η οποία επίσης τρέχει το ίδιο ΣΔΠ. “Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με την παραβίαση και συνεργαζόμαστε πλήρως με την τρέχουσα έρευνα. Εχουμε βελτιώσει τα συστήματά μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να μετριάσουμε μελλοντικές απειλές. Η Netsential θα συνεχίσει να εργάζεται με τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την εισβολή. Εφόσον πρόκειται για έρευνα σε εξέλιξη και λόγω της ευαισθησίας των δεδομένων, η Netsential δεν θα παρέχει περαιτέρω δηλώσεις όσο εκκρεμεί το ζήτημα”.

“Είναι μια καταστροφή για την επιβολή του νόμου από την σκοπιά των δημοσίων σχέσεων,” δήλωσε ο Phillip Atiba Goff — διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Center for Policing Equity, ενός οργανισμού ο οποίος χρησιμοποιεί επιστήμη δεδομένων για να καταπολεμήσει τις φυλετικές διακρίσεις στα αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ — μου είπε σε κρυπτογραφημένο τηλεφώνημα. “Οτι υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που βλέπουμε, ότι δεν είναι μόνο μεμονωμένοι [αστυνομικοί] λογαριασμοί Facebook, αλλά είναι μέρος της κουλτούρας του τμήματος — Αυτό δεν με εκπλήσει. Αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.”

700.000 αξιωματικοί της αστυνομίας εκτεθειμένοι

Η ευρεία πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν λογαριασμούς στις χακαρισμένες ιστοσελίδες είναι αξιωματικοί αξιωματικοί της αστυνομίας. Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) της Netsentiel αποθηκεύει αρκετές προσωπικές πληροφορίες για τον κάθε λογαριασμό.

Για παράδειγμα, το περιφερειακό κέντρο πληροφοριών της Βόρειας Καλιφόρνιας έχει 29.114 λογαριασμούς και κάθε ένας περιλαμβάνει πλήρες όνομα, βαθμό, αστυνομικό τμήμα ή υπηρεσία, διεύθυνση email, αριθμό κινητού τηλεφώνου, όνομα/βαθμό/email προϊσταμένου, την διεύθυνση IP από την οποία δημιουργήθηκε ο λογαριασμός και τον κατακερματισμό (hash) του προσωπικού τους κωδικού (password) – μια κρυπτογραφική αναπαράσταση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας του χρήστη (κατακερματισμένου με 1000 επαναλήψεις PBKDF2 και επιπλέον 24byte, αν είστε τέτοιου είδους σπασίκλας). Εαν ο κωδικός ασφαλείας ενός χρήστη είναι αδύναμος, οι χάκερ με πρόσβαση στον κατακερματισμό του κωδικού μπορούν να ανακτήσουν τον κωδικό με δυνητικό αποτέλεσμα μια γιγάντια λίστα όλων των αδύναμων κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στα σώματα ασφαλείας των ΗΠΑ.

Αυτά είναι από ένα κέντρο συγχώνευσης. Τα δεδομένα BlueLeaks περιέχουν παρόμοιες πληροφορίες από 137 ξεχωριστές ιστοσελίδες, αν και οι περισσότερες έχουν λιγότερους λογαριασμούς ενώ δεν περιέχουν όλες οι ιστοσελίδες όλες αυτές τις πληροφορίες. Μερικές δεν περιέχουν κατακερματισμούς κωδικών.

Οι δυο μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων με λογαριασμούς προέρχονται από την ιστοσελίδα του προγράμματος εκπαίδευσης κατά των ναρκωτικών της εθνικής φρουράς, εκ του οποίου εκτέθηκαν περισσότεροι από 200.000 λογαριασμούς, και η ιστοσελίδα του προγράμματος εκπαίδευσης υψηλής έντασης ναρκωτικών του Λος Αντζελες από την οποία εκτέθηκαν σχεδόν 150000 λογαριασμοί. Συνολικά, τα εκτεθειμένα δεδομένα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για πάνω από 711.000 λογαριασμούς.

“Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανησυχία στην κοινότητα, ότι δεν υπάρχει απόδοση ευθυνών στην επιβολή του νόμου και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού επιθυμεί όχι δικαιοσύνη αλλά εκδίκηση, και υπάρχει ένα αίσθημα ότι όλος ο πληθυσμός των σωμάτων ασφαλείας είναι υπεύθυνος για ό,τι βλέπουμε στους δρόμους” είπε ο Goff. “Πραγματικά προσεύχομαι να μην βλαφθεί κανένας αξιωματικός εξαιτίας αυτού. Ακόμα περισσότερο προσεύχομαι ότι καμία οικογένεια αξιωματικού δεν θα βλαφθεί εξαιτίας αυτού”.

Χακαρισμένες ιστοσελίδες

Πολλές από τις ιστοσελίδες ανήκαν σε παραδοσιακά κέντρα συγχώνευσης όπως το κέντρο συγχώνευσης της Μινεσότα που λέγεται ICEFISHX, το κέντρο συγχώνευσης της Αλαμπάμα, ακόμα και το περιφερειακό κέντρο συγχώνευσης της Μαριάνα στα νησιά Μαριάνα, μια κοινοπολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών στον βόρειο Ειρηνικό.

Από την άλλη ένας αριθμός χακαρισμένων ιστοσελίδων ανήκουν σε οργανισμούς όπου οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεργάζονται με τη βιομηχανία, όπως:

  • Συμβούλιο ενεργειακής ασφάλειας, μια μη κερδοσκοπική όπου οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεργάζονται με πετρελαϊκές εταιρείες. Το ΔΣ της περιλαμβάνει στελέχη από εταιρείες όπως η Chevron και η Exxon Mobil.
  • Chicagoland Financial Security Group, μια ιστοσελίδα “παρακολούθησης εγκλήματος” που οι αστυνομικές υπηρεσίες του Σικάγου χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με την οικονομική βιομηχανία (υποθέτουμε ότι τα εγκλήματα “λευκού κολλάρου” δεν περιλαμβάνονται στον ορισμό τους περί “εγκλήματος”). Συνεργαζόμενοι οργανισμοί περιλαμβάνουν την Τράπεζα της Αμερικής, Chase, US Bank και αρκετά άλλα οικονομικά ιδρύματα.
  • Ενωση Φιλοξενίας, Διασκέδασης και ασφάλειας τουρισμού του Σικάγου (Chicago HEAT), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία όπου οι DHS, FBI, DEA, και αστυνομία του Σικάγο συνεργάζονται με την ένωση ξενοδόχων του Σικάγου.
  • Επιβολή Νόμου και Ιδιωτική ασφάλεια του Λος Αντζελες, οι οποιοι οργανώνουν ετήσια συμπόσια μεταξύ υπηρεσιών επιβολής του νόμου και ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας.
  • Συμμαχίες οργανωμένου μικροεγκλήματος (ORCAs), συνεργασίες μεταξύ υπηρεσιών επιβολής του νόμου και τοπικών βιομηχανιών λιανικής που ερευνούν οργανωμένα δίκτυα κλοπών πραγμάτων από πελάτες. Αυτά περιλαμβάνουν την  Alert Mid-South (Τενεσί, Μισισιπί, Αλαμπάμα), CAL ORCA (Καλιφόρνια), Central New York ORCA, και πολλές άλλες.

Πολλές από τις παραβιασμένες ιστοσελίδες ανήκουν σε προγράμματα υψηλής έντασης διακίνησης ναρκωτικών περιοχές (HIDTAs), ουσιαστικά κέντρα συγχώνευσης που επικεντρώνονται αποκλειστικά στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Αυτά περιλαμβάνουν τις Atlanta-Carolinas HIDTA, New Mexico HIDTA, Puerto Rico-U.S. Virgin Islands HIDTA, όπως και πολλές άλλες.

Μερικές από τις παραβιασμένες ιστοσελίδες ανήκουν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα, όπως το αστυνομικό τμήμα της κοινότητας Τζέρσεϊ στο Τέξας, το οποίο εμφανώς δείχνει έναν σύνδεσμο για να ζητήσει “επίβλεψη εξοχικής κατοικίας”. Σε αυτή την περίπτωση, συνεργάτες που επίσης συνδέονται στην ιστοσελίδα φέρονται να είναι ιδιώτες οι οποίοι μένουν ή κατέχουν ιδιοκτησίες στην κοινότητα του Τζέρσεϊ. Ιστοσελίδες που ανήκουν στο Αστυνομικό τμήμα του πανεπιστημίου Λαμάρ (επίσης στο Τέξας), το Burlingame Police Briefing Board (στην Καλιφόρνια), και διάφορα άλλα τοπικά αστυνομικά τμήματα τα οποία ανήκαν σε αυτά που παραβιάστηκαν.

Πολλές από τις παραβιασμένες ιστοσελίδες ανήκαν σε ακαδημίες της αστυνομίας, όπως η αστυνομική ακαδημία της Αϊόβα, η Amarillo College Panhandle Regional Law Enforcement Academy, και πολλές άλλες. Η ιστοσελίδα εκπαίδευσης ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Αντζελες, η οποία τέθηκε εκτός διαδικτύου μετά από την παραβίαση δεδομένων, προσφέρει μαθήματα που διδάσκονται από την ιδιωτική εταιρεία παρακολούθησης Palantir, του δισεκατομμυριούχου Peter Thiel.

Τέλος, πολλές από τις παραβιασμένες ιστοσελίδες ανήκουν σε ενώσεις μόνο για μέλη, όπως η ενωση αποστρατων αξιωματικών της αστυνομίας του Χιούστον Houston Police Retired Officers Association, η Southeastern Michigan Association Chiefs of Police, και ενώσεις διαφόρων τμημάτων του FBI National Academy Associates.

Αναφορές Ύποπτης Δραστηριότητας 

Μια βδομάδα αφότου ο Ντέρεκ Σοβίν, αστυνομικός στη Μινεάπολη, γονάτισε πάνω στο λαιμό του Τζόρτζ Φλόιντ για 8 λεπτά ενώ κείτονταν χειροπεδημένος στο δρόμο μέχρι που πέθανε, πυροδοτώντας μαζικές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο, ενας νεαρός φοιτητής πολιτικών επιστημών στο Ορεγκον επικοινωνούσε με δικηγόρους. “Είμαι από πολύ καιρό ακτιβιστής και σύμμαχος του κινήματος Black Lives Matter”, έγραψε απευθυνόμενος σε ένα δικηγορικό γραφείο της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο. “Μήπως θα ήταν δυνατόν να προσθέσω το γραφείο σας (ή κάποιους δικηγόρους του γραφείου σας που συμφωνούν) σε μια λίστα πηγών η οποία εκπροσωπεί αφιλοκερδώς διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί ή θα συλληφθούν; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας”.

 

Ενας δικηγόρος που διάβασε αυτό το μήνυμα εξοργίστηκε και ανώνυμα κατήγγειλε το φοιτητή στις αρχές. “ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΦΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ, ΕΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,’ έγραψε σε ένα έξαλλο μήνυμα, όλο σε κεφαλαία γράμματα, το οποίο ταχυδρόμησε στο γραφείο του επαρχιακού εισαγγελέα της περιοχής του Μαρίν, ακριβώς βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Εξήγησε ότι παρέμεινε ανώνυμος γιατί “ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΑΝΤΙΦΑ […] ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,” και προειδοποίησε ότι “ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΘΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.” Εκλεισε το γράμματα του γράφοντας: “ΚΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ.”

Ενας ερευνητής στο γραφείου του επαρχιακού εισαγγελέα της περιοχής Μαρίν το έκρινε χρήσιμη πληροφορία. Συνδέθηκε στο ΣΔΠ του κέντρου περιφερειακών πληροφοριών της βόρειας Καλιφόρνιας ( Northern California Regional Intelligence Center’s CMS ) και δημιούργησε μια καινούρια αναφορά ύποπτης δραστηριότητας (Suspicious Activity Report) ή ΑΥΔ (SAR), στην κατηγορία “Ριζοσπαστικοποίηση / Εξτρεμισμός” και συμπλήρωσε το όνομα της φοιτήτριας ως όνομα του υποκειμένου. “Το επισυναπτόμενο γράμμα παραλήφθηκε μέσω του αμερικανικού ταχυδρομείου σήμερα το πρωί,” έγραψε στο πεδίο περίληψης. Η φοιτήτρια “φέρεται να είναι μέλος του ΑΝΤΙΦΑ γκρουπ και βοηθάει την προσπάθεια σχεδιασμού διαδηλώσεων στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο (Bay Area) αν και ζει στο Ορεγκον.”

Ανέβασε ένα σαρωμένο αντίγραφο της επιστολής σε PDF στο κέντρο σύντηξης. Η διεύθυνση επιστροφής στο φάκελο ήταν η διεύθυνση του γραφείου εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο. Το Intercept δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ο δικηγόρος που ανέφερε αυτόν τον φοιτητή συνεργάζεται με το γραφείο εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο ή όχι.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις πάνω από 1200 ΑΥΔ που υποβλήθηκαν από την κοινότητα και βρίσκονται στα δεδομένα BlueLeaks, η πλειοψηφία των οποίων περιλαμβάνεται στα δεδομένα των 10 διαφορετικών ιστοσελίδων σύντηξης. Εδώ είναι μερικά ακόμα.

Ενας αξιωματικός δικαστικής επιτήρησης ανήρτησε μια ΑΥΔ στο Orange County Intelligence Assessment Center γράφοντας ότι “3 νεαρές γυναίκες με χιτζάμπ βιντεοσκοπούσαν το κτίριο του LJC (δικαστήριο ανηλίκων),” προσθέτοντας: “αν και είναι συνταγματικό τους δικαίωμα να το βιντεοσκοπούν, με ανησύχησε πολύ.”

Το Google καταγγέλλει απειλητικά σχόλια στο Youtube, στο κέντρο σύντηξης της βόρειας Καλιφόρνιας με τη μορφή ΑΥΔ, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο προσβλητικός χρήστης του YouTube. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο, το Google κατήγγειλε μια σειρά από σχόλια τα οποία ένας χρήστης από το Μίσιγκαν δημοσίευσε σε διάφορα βίντεο. Εδώ είναι ένα παράδειγμα από ένα από τα σχόλιά του:

Ήταν απλά ένας αράπης. Ποιος νοιαζεται. Με τα χρόνια απρόκλητων επιθέσεων κατά των λευκών και τη συμβολή στην λευκή γενοκτονία. Δεν αισθάνομαι τίποτα για το θάνατο αράπηδων. Ούτε τους βλέπω ως ανθρώπους. Ο τρόπος που δρουν. Τραμπ 2020 και ακόμα αρνούμαι να σερβίρω αράπηδες στο εστιατόριό μου στο σημείο που εχω ιστορικό να απειλήσω με όπλο οποιονδήποτε εξακολουθεί να μπαίνει, παρότι έχω πινακίδα εξωτερικά. Αυτό συμπεριλαμβάνει αυτούς με στολή αστυνομίας οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι ψεύτικοι αστυνομικοί με κλεμμένες στολές. Θα ήταν σα να αφήνω το Διάβολο.

Δεν είναι σαφές τι κάνει το κέντρο σύντηξης με αυτές τις πληροφορίες, αν κάνει κάτι. Αλλά αυτή η ΑΥΔ που καταγγέλθηκε από το Google είναι το μόνο σημείο από όλα τα BlueLeaks δεδομένα όπου εμφανίζονται το εμφανιζόμενο όνομα ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός Youtube χρήστη.

Κάτω από την επιφάνεια

Συνολικά, το αρχείο BlueLeaks περιέχει περισσότερες από 16 εκατομμύρια σειρές δεδομένων από εκατοντάδες χιλιάδες παραβιασμένους πίνακες βάσεων δεδομένων: όχι μόνο προσωπικές πληροφορίες αξιωματικών, αλλά το περιεχόμενο μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερωτικών δελτίων, περιγραφές πιθανών εγκλημάτων με συντεταγμένες γεωγραφικής τοποθεσίας, αποτελέσματα εσωτερικών ερευνών, αρχεία ιστορικού ιστοσελίδων και πολλά άλλα. Επίσης περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα PDF και Microsoft Office, χιλιάδες βίντεο και εκατομμύρια εικόνων.

“Νομίζω ότι η επιβολή του νόμου μπορεί να βελτιωθεί εάν [αποδεικτικά στοιχεία αστυνομικών εγκλημάτων και φυλετικών προκαταλήψεων] μπορούν να γίνουν περισσότερο δημόσια,” δήλωσε ο Goff. “Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αρχεία που έχω δει θα μπορούσαν να καταργήσουν εντελώς ολόκληρο το επάγγελμα”.

The Intercept

tpp