Περιστατικό 1ο: εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ βγαίνει στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Ο συνολικός χρόνος ομιλίας είναι 2 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα (μαζί με τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των δημοσιογράφων) με θέμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κόβεται στον αέρα, χωρίς να καταφέρει καν να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της… καθώς «δεν έχουμε άλλο χρόνο»! (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο).

Περιστατικό 2ο: καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του «ΣΚΑΪ» με παρουσιαστές τον Δημήτρη Οικονόμου και την Εύα Αντωνοπούλου ήταν σήμερα το πρωί ο Γ. Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ (ακούστε ΕΔΩ το σχετικό ηχητικό):

Θέμα της συζήτησης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. Εδώ οι παρουσιαστές της εκπομπής την είδαν αλλιώς… παριστάνοντας τους κυβερνητικούς εκπροσώπους (φτάνοντας να εξαγγέλλουν και αλλαγές στο νομοσχέδιο, λες και είναι υπουργοί)! Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, διακόπτοντας από την αρχή τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ; Μάλιστα, όταν έπαιρναν απάντηση που δεν τους άρεσε, σκαρφιζόντουσαν άλλη ερώτηση για να διακόψουν ξανά! Ο παρουσιαστής επαναλαμβάνοντας διάφορα κλισέ όπως «γιατί έχεις μεγαλύτερο δικαίωμα εσύ και όχι εγώ», προσπαθούσε στην πράξη να ακυρώσει το δικαίωμα του εκπροσώπου του ΚΚΕ να εξηγήσει την τοποθέτηση του Κόμματος, φτάνοντας στο σημείο ο δημοσιογράφος να λέει προκλητικά στον καλεσμένο του: «Όχι, δεν θα σας αφήσω» να μιλήσετε,  λέτε ότι να ‘ναι» επί ενάμιση λεπτό! Ποιο ήταν το «παράλογο» που είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ; Το γεγονός ότι με βάση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αν μία κινητοποίηση πραγματοποιηθεί άμεσα, λόγω π.χ. ενός θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, και κινηθεί προς μία δημόσια υπηρεσία (π.χ. Υπουργείο Εργασίας, γραφεία ΣΕΠΕ κλπ) θα απαγορεύεται. Τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες, παραλύοντας ολόκληρες πολιτείες, λόγω των δολοφονιών Αφροαμερικανών από την αστυνομία, δεν άκουσαν μάλλον τον Οικονόμου… Κρίμα. Δεν ξέρουν τι χάνουν.

Δεν περιμέναμε από όσους έχουν αναλάβει εργολαβικά να βρίζουν όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα, όπως ο Δ. Οικονόμου και ο όμιλος του «ΣΚΑΪ», να κρατήσουν διαφορετική στάση. 10 χρόνια οι μεγαλοδημοσιογράφοι του σταθμού ιδρώνουν κάνοντας… υπερωρίες, πρωί, μεσημέρι, βράδυ στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το «twitter» για το τωρινό νομοσχέδιο -μνημείο αυταρχισμού- για τις διαδηλώσεις! Πριν λίγες μέρες από τον ίδιο σταθμό έβριζαν τους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές του δημόσιου τομέα υγείας και τα σωματεία τους που διεκδικούσαν μαζικές προσλήψεις, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άνοιγμα επιπλέον ΜΕΘ κ.ά. Το ίδιο κάνουν κατ’ εξακολούθηση με όσους κινητοποιούνται για τα δίκαια αιτήματά τους. Η άλλη όψη της συκοφάντησης είναι η σιγή ασυρμάτου που τηρεί η πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ για τις εργατικές κινητοποιήσεις. Αυτό συμφέρει τους ιδιοκτήτες των σταθμών, αυτό γίνεται.

Κάποιοι φαίνεται ότι δεν αρκούνται με τη θέση του κυβερνητικού τρολ και έχουν βάλει στο μάτι τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Έρχεται και ανασχηματισμός…

Πηγή: 902

Ημεροδρόμος