του Νίκου Μπογιόπουλου

Από τη μια η ΝΔ. Η ΝΔ του μαύρου στην ΕΡΤ. Του κ. Σαμαρά που έκανε τις ερωτήσεις, έδινε τις απαντήσεις και «σκηνοθετούσε» ο ίδιος συνεντεύξεις του. Του κ. Μητσοτάκη ή ή άλλως πως γνωστός από τα φίλια Μέσα του και ως «Μωυσής», «Ηρακλής», «ηγέτης του 21ου αιώνα» και άλλα τέτοια διασκεδαστικά. Του κ. Πέτσα και της κορωνο-λίστας του.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ των δικών του μεγαλουργημάτων στην ΕΡΤ. Που η δική του «κιβωτός του Νώε» της ενημέρωσης είχε για σημαιούλα την «τιτάνια διαπραγμάτευση» των …17 ωρών του κ. Τσίπρα. Που ο «σεβασμός» στην ενημέρωση των δικών του παπαγάλων είχε έμβλημα για 4 χρόνια τα Μπρεστ Λιτόφσκ (!) των …«αριστερών» μνημονίων και για σήμα κατατεθέν τον εκθειασμό των «όχι» που έγιναν όλα «ναι»!

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ των ίδιων τηλεοπτικών αδειών στην ίδια ολιγαρχία. Του μοιράσματος της ίδιας σημαδεμένης μιντιακής τράπουλας. Της αναπαραγωγής του ίδιου καθεστώτος των βαρονιών στον Τύπο με αφέντη πάντα το μεγάλο κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους εργολάβους.

Αυτοί οι δύο είναι που τσακώνονται σήμερα για το ποιος σέβεται την ενημέρωση. Ποιος έχει περί πολλού τη δημοσιογραφία. Και ποιος υπηρετεί τη διαφάνεια στις σχέσεις του Τύπου με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Ποιος είπε ότι η υποκρισία τους έχει πάτο; Ούτε καν οι πιο κοντινοί τους στα πλέον φιλικά ΜΜΕ και του ενός και του άλλου, δεν θα μπορούσαν να μεταδώσουν ένα τέτοιο fake news.

Ημεροδρόμος