ΕΟΤ χωρίς... αίγλη και «Αίγλη» χωρίς ΕΟΤ

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Ενώ ο πρωθυπουργός ανοίγει απόψε στην «Αίγλη» του Ζαππείου την καμπάνια του ελληνικού τουρισμού, με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού να… προλογίζει (!) την εκδήλωση, στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι ο επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην προεδρία της κυβέρνησης Steve Vranakis και η επικεφαλής της θυγατρικής του ΣΕΤΕ Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, η πλήρης περιθωριοποίηση του ΕΟΤ σε αυτό που υποτίθεται ότι αποτελεί τον προορισμό του πυροδοτεί εντάσεις και ποικίλα σχόλια.

Η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το πώς θα μοιράσει δημόσιο χρήμα στους φίλους της, εν προκειμένω την εταιρεία Marketing Greece» καισύμφωνα με δημοσιεύματα, τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΤ προτίθενται να παραιτηθούν αντιδρώντας σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης.

Υπογραμμίζεται πως διαρροές  στον Τύπο για απειλή παραίτησης «τεσσάρων μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ, διορισμένων μάλιστα από την ίδια την κυβέρνηση της Ν.Δ., που αντέδρασαν και αρνούνται –εύλογα– να υπογράψουν τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece.

Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης όλης της τουριστικής προβολής της χώρας από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τις περιφέρειες και τους δήμους προβλέπεται σε άρθρο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (της 13/4) που επικυρώθηκε από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή. Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» στις 16/4 («Στήνουν μονοπώλιο»), ενώ οι άκρως ενδιαφέρουσες διαρροές για παραιτήσεις στον ΕΟΤ αποτέλεσαν το πρωτοσέλιδο θέμα της χθεσινής «Εστίας».

efsyn