Η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός προφίλ σωτήρα και μεγάλου ηγέτη για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συμβαίνει εδώ και καιρό από διάφορα ΜΜΕ. Παρακάτω καταγράφουμε τρία παραδείγματα που μάλλον κάπου χάθηκε ακόμα και η ίδια η στοιχειώδης επαφή με την πραγματικότητα.

Το σχόλιο μας θα το κάνουμε εξαρχής: Έλεος κάπου, υπάρχει και στο λιβάνισμα ένα όριο. Θα σας πειράξει.

Στις 18 Μαρτίου μάθαμε για τον πολέμαρχο Μητσοτάκη – Τσόρτσιλ.

Συγκεκριμένα: «Με συνταγή Τσόρτσιλ» είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα protagon.gr (του Παναγιώτη Κακολύρη – εδώ) όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει η εξής περιγραφή:

«Ακούγοντας το τελευταίο διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού, μου ήρθε στο μυαλό η ιστορική ομιλία του Γουίνστον Τσορτσιλ, στις 13 Μαΐου του 1940 όταν μόλις είχε αναλάβει την ηγεσία της χώρας, ενώ τα στρατεύματα του Χίτλερ είχαν ήδη καταλάβει την Πολωνία, τη Νορβηγία και τη Δανία και προέλαυναν σε Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο». 

Στις 6 Απριλίου μάθαμε για τον Μητσοτάκη – νέο Μωυσή.

Συγκεκριμένα: «Ο κορονοϊός μηδενίζει το κοντέρ και μας ξαναβάζει στο παιγνίδι!» είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα liberal.gr (του Θανάση Μαυρίδη – εδώ) όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει η εξής περιγραφή:

«O Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας. Έναν λαό όμως που είναι πλέον έτοιμος για την «Έξοδο».

Χθες, μάθαμε για τον Μητσοτάκη – (καλύτερο κι από) Ηρακλή.

Συγκεκριμένα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε δοκιμασίες που θα φόβιζαν ακόμα και τον ήρωα της μυθολογίας Ηρακλή» είναι ο τίτλος του άρθρου στην ιστοσελίδα fortunegreece.com (των William J. Antholis και Φίλιππου Λέτσα – εδώ), όπου, μεταξύ άλλων υπάρχει η εξής περιγραφή. Σε αυτό το άρθρο δεν χρειάζεται απόσπασμα, φτάνει ο τίτλος…

Ημεροδρόμος