«Η ΕΕ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ακόμα και έτσι εκτιμούμε ότι μέχρι αρχές Ιουλίου θα τα βγάλουμε μόνοι μας ταμειακά»… Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταικούρα σε συνέντευξη του, στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» αποτυπώνει την πραγματικότητα. Η αναφορά του υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οπαδού του «Μένουμε Ευρώπη», αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα για να συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός πως λειτουργεί το «κονκλάβιο» των Βρυξελλών.

Αυτή είναι η …«αλληλεγγύη» της ΕΕ. Αυτή είναι η Ενωμένη Ευρώπη των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και των τραπεζιτών! Πίσω από τις οικογενειακές φωτογραφίες των ηγετών της, τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί «κοινών αξιών» και τις σημαιούλες με τα αστεράκια της υπάρχει μια λυκοσυμμαχία που για πολλοστή φορά δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της απέναντι στους λαούς!

Όταν «έσκασε» η πανδημία στην Ευρώπη, οι «εταίροι» έκλεισαν τα σύνορα τους. «Πλακώθηκαν» για ένα φορτίο μάσκες, αντισηπτικά και αναπνευστήρες. Δεν αντιμετώπισαν από κοινού τις πρώτες μεγάλες εστίες της πανδημίας σε Ιταλία και Ισπανία.  H  …«ένωση» τους μετατράπηκε στο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω!».

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα ενόψει της οικονομικής  κρίσης που ήρθε μαζί με τον ιό ακολουθεί την ίδια τακτική. Δεν προσφέρει καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση στα κράτη – μέλη και ήδη προετοιμάζει τα επόμενα μνημόνια που θα συνοδεύουν τα δάνεια (είτε μέσω ESM είτε ευρωομολόγου) και θα φορτωθούν στις πλάτες των λαών για τα επόμενα χρόνια. 

Αυτή την βάρβαρη πολιτική απέναντι στους λαούς θα ακολουθήσει με ευλάβεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προασπίζοντας ακριβώς τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών που θέλουν να συμμετέχουν στη μεγάλη καπιταλιστική αγορά της ΕΕ για να αυγατίζουν τα κεφάλαια και τα κέρδη τους.

Για τον  ελληνικό λαό όμως η παραμονή της χώρας στο «σφαγείο» της ΕΕ σηματοδοτεί νέα δείνα που θα έρθουν με τα νέα μνημόνια. Γιατί όπως είπε και ο Σταϊκούρας «η Ευρώπη έχει αποδεχθεί όλα τα σχέδια που έχουν γίνει αλλά υπάρχει χρονική υστέρηση στο πότε θα εισρεύσουν οι πόροι»… Οι πόροι φυσικά δεν έρχονται γιατί εξετάζονται οι δεσμεύσεις που θα τους συνοδεύσουν για να δέσουν χειροπάδαρα του λαούς. Γιατί τίποτα δε χαρίζεται στην καπιταλιστική Ευρώπη των μονοπωλιακών ομίλων. Και όταν τελικά εισρεύσουν με τη μορφή μνημονιακών δανεικών θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση του κεφαλαίου με το λογαριασμό να πηγαίνει στον εργαζόμενο λαό. Η ιστορία θα επαναληφθεί και τα γνωστά «υποζύγια» θα πληρώσουν τη …«λυπητερή».

Εξάλλου και ο κ. Σταϊκούρας στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι τα έσοδα του κράτους τα έσωσαν οι πολίτες. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για την πορεία των εσόδων είπε: «Πληρώνουν οι πολίτες και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια γιατί επέδειξαν συνέπεια»…

Ημεροδρόμος