Ακόμα 9 εκατομμύρια ευρώ δίπλα στα προηγούμενα 11 εκ. (χωρίς να υπολογίζονται εδώ τα 21 εκατομμύρια της αναστολής προς καναλάρχες της δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει η κυβέρνηση σε ΜΜΕ ώστε “να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες σε έναν νέο τρόπο ζωής…”.

Η απάντηση στο ερώτημα “που”, σε “ποιους”, με τι “κριτήρια”, για πιο “μήνυμα” (δωρεάν δεν λένε ότι μεταδίδονται;) και “πόσα” μοιράζει η κυβέρνηση στο όνομα της προφύλαξης “από την παραπληροφόρηση και τα «fake news»” καθίσταται επιτακτική, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου βιώνουν μια άνευ προηγουμένου εργασιακή λαίλαπα, ενώ την ίδια στιγμή το μιντιακό γλείψιμο της κυβέρνησης παίρνει διαστάσεις… πανδημίας.

«Η άρση των περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε ένα μακροσκελές κείμενο υποστηρίζει ότι «είναι απαραίτητο, στην κρίσιμη φάση της σταδιακής μετάβασης στην «νέα κανονικότητα», να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες σε έναν νέο τρόπο ζωής και να τους προφυλάξουμε από την παραπληροφόρηση και τα «fake news». Διότι, όταν δεν υπάρχει ενημέρωση, θεριεύουν η ανασφάλεια, ο φόβος και ο πανικός. Για τους παραπάνω λόγους, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται σήμερα, η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης ενισχύεται με 9 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και διαμορφώνεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,29% των δημοσιονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι και τον μήνα Απρίλιο. Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί ρητά η συμμετοχή στην κατανομή της συνολικής δαπάνης των τοπικών και περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάθε κατηγορίας».

Ημεροδρόμος