Παρόλο που, λόγω των περιοριστικών μέτρων, καλούμαστε να διενεργούμε τραπεζικές συναλλαγές μέσω web ή mobile bank (διαδικτυακά ή και μέσω τηλεφωνικών εφαρμογών) και ATM, τα «χαράτσια» των τραπεζών παραμένουν.

Δεν θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, ειδικά την περίοδο της πανδημίας που ζούμε, να καταργηθούν αυτές οι χρεώσεις, ο οποίες δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες όταν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζούνε με επιδόματα; Πρόκειται για συναλλαγές που διατηρούν οι περισσότερες τράπεζες και αφορούν και απαραίτητες πληρωμές λογαριασμών (ενέργειας, νερού, ασφάλειας κ.α). Παράλληλα, παραμένει το «χαράτσι» για εκείνους που μπορεί να χρησιμοποιήσουν ATM άλλης τράπεζας απ’ αυτή που είναι ο λογαριασμός τους, ενώ σε διάφορες άλλες διαδικτυακές πληρωμές υπάρχουν και άλλου είδους χρεώσεις.

Να καταργηθούν οι χρεώσεις κι ας δυσαρεστηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, που την εποχή του κορωνοϊού έχει αγωνία πώς θα ζήσουν οι τράπεζες. Στο παρακάτω βίντεο θα τον ακούσετε να εξηγεί γιατί οι χρεώσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι απαραίτητες για την επιβίωση των τραπεζών, διότι έχουν ήδη επιβαρυνθεί με ρυθμίσεις σε δάνεια…

Δείτε (στο βίντεο μετά το 13.10 -14.00):

Ημεροδρόμος