Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, για τη… συνδρομή του στα ελληνικά σύνορα και πρόσθεσε: «Το προσωπικό και τεχνικά μέσα που μας διαθέσατε θα βοηθήσουν στην αποτροπή απόπειρας μαζικής εισόδου στα σύνορα από την Τουρκία. Στον Έβρο θα κυματίζει η ελληνική και η αυστριακή και η κυπριακή σημαία και σε λίγο και άλλες σημαίες που συνδράμουν στην πράξη». Η Αυστρία θα στείλει στον Έβρο ένα τεθωρακισμένο όχημα, drones, ειδικό προσωπικό και άλλα τεχνικά μέσα. Επίσης, έχει στείλει χρηματικό ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Από την πλευρά του ο καγκελάριος της Αυστρίας, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις, έδωσε τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της κατάστασης στον Έβρο. Συγκεκριμένα, τον ευχαρίστησε «και για την προστασία των συνόρων» και υποστήριξε: «Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, προφανώς, είναι περήφανοι που μετατρέπουν την Ελλάδα από χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και σε χώρα – «δεσμοφύλακα» προσφύγων, που θα κυματίζει στα σύνορα της η αυστριακή σημαία. Τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ εμφανίζουν και αυτή τη συνάντηση Μητσοτάκη ως επιτυχημένη. Παράλληλα, επί της ουσίας, δεν πλήττεται καθόλου ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του καθεστώτος Ερντογάν που χρησιμοποιεί ανθρώπινες ζωές, πρόσφυγες και μετανάστες, σαν «όπλο» και «ασπίδα» για την άσκηση πολιτικής του στην περιοχή.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα γίνεται χώρα «δεσμοφύλακας» της ΕΕ με την αυστριακή σημαία να κυματίζει στον Έβρο. Και είναι περήφανοι…

Ημεροδρόμος