Μετά την ακύρωση του καρναβαλιού της Πάτρας λόγω του κορωνοϊού, ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ζητάει από την κυβέρνηση να στείλει ΜΑΤ στην Πάτρα για να χαρούν λίγο και οι Πατρινοί.

Ο κ. Πελετίδης δήλωσε πως τα ΜΑΤ θα αναπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το καρναβάλι της Πάτρας και θα σκορπίσουν τρελό κέφι.

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού θα αντικατασταθεί από το κυνήγι των ΜΑΤ και θα συμμετέχει όλη η κοινωνία της Πάτρας που θα κυνηγάει τους άνδρες των ΜΑΤ που θα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις παπαρούνες.

Η ιδέα για να στείλει η κυβέρνηση ΜΑΤ στην Πάτρα για να καλυφθεί το κενό του καρναβαλιού ήρθε στον Κώστα Πελετίδη, όταν είδε τις μοναδικές στιγμές που χάρισαν οι άνδρες των ΜΑΤ στους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου.

Τέτοιο γέλιο που έριξαν οι Χιώτες και οι Μυτιληνιοί με τους άνδρες των ΜΑΤ, πρέπει να είχαν να ρίξουν από τότε που έφυγαν οι Τούρκοι.

Κακά τα ψέματα, το καλύτερο καρναβάλι που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ήταν το ξύλο που έφαγαν τα ΜΑΤ στη Χίο και στη Μυτιλήνη.

Τι κέφι να κάνεις πια με το κετελαπόνγκο, όταν μπορείς να έχεις στην πόλη σου μερικές διμοιρίες ΜΑΤ να σου προσφέρουν γέλιο μέχρι δακρύων;

Εν τω μεταξύ, και οι άλλες πόλεις που κάνουν καρναβάλι και ακυρώθηκε, ζήλεψαν την ιδέα του Κώστα Πελετίδη και ζητούν κι αυτοί από την κυβέρνηση να τους στείλει άνδρες των ΜΑΤ για να γελάσουν και να μη φανεί το κενό του καρναβαλιού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, άνδρες των ΜΑΤ ζητούν και πόλεις του εξωτερικού που διοργανώνουν καρναβάλι -και ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού-, με πρώτη και καλύτερη την Βενετία που ζητάει δέκα διμοιρίες ΜΑΤ.

Το πρόβλημα είναι πως τα ΜΑΤ δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των καρναβαλιών, οπότε η κυβέρνηση σκέφτεται να στείλει και μερικούς δημοσιογράφους με κράνη, ασπίδες και γκλομπ.

pitsirikos