Ή αλλιώς απολαμβάνουν ετήσιους μισθούς 117 φορές υψηλότερους. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα golden boys (and girls) και η οργή εργαζομένων και συνδικάτων.

Τα ανώτατα στελέχη των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου χρειάζεται να εργαστούν μόλις 33 ώρες για να κερδίσουν όσα ένας μέσος εργαζόμενος όλο το χρόνο.

Τα σχετικά στοιχεία, όπως γράφει ο Guardian δόθηκαν στην δημοσιότητα από το thinktank High Pay Center και τα μελέτησαν εξονυχιστικά συνδικαλιστικές ενώσεις. Kαι όπως προκύπτει τα κορυφαία στελέχη των 100 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών απολαμβάνουν αμοιβές κατά 117 φορές υψηλότερες από τον μέσο εργαζόμενο. Δηλαδή κερδίζουν 901 λίρες την ώρα ή 3,46 εκατ. λίρες το χρόνο (1.061 ευρώ την ώρα ή 407,5 εκατ. το χρόνο).

Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή του έτους και μέχρι τις 5 μ.μ. στις 6 Ιανουαρίου 2020 (δηλαδή μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες ή αλλιώς

33 ώρες), οι διευθυντές των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στη Βρετανία είχαν υπερβεί σε αμοιβές τον ετήσιο μισθό των 29.559 λιρών (34.814 ευρώ) ενός μέσου εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης, ο οποίος παίρνει περίπου 14,37 λίρες (16,93 ευρώ) την ώρα.

Η έκθεση High Pay Center / CIPD βασίζεται σε δεδομένα του 2018, στα οποία το πρώην αφεντικό του Persimmon Jeff Fairburn ο μισθός του οποίου ήταν ο υψηλότερος που πληρώθηκε αφού έλαβε £ 39 εκ., καθώς και ένα επίμαχο bonus £ 85 εκ . Μετά τον Fairburn, ο βασιλιάς της ολλανδικής Shell Shell, Ben van Beurden, ήταν ο δεύτερος ανώτατος διευθυντής με συνολικό πακέτο 17,8 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τιμ Ρόουτς, γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης GMB σχολίασε: «Θα έπρεπε να είναι πηγή εθνικής ντροπής το ότι σε λίγες μόνο μέρες, οι παχουλές γάτες των εταιρειών θα έχουν βγάλει περισσότερα χρήματα από ό, τι σε ένα χρόνο ο μέσος εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Αυτές οι αυτοκρατορίες χτίστηκαν στις πλάτες σκληρά εργαζόμενων, πολλοί εκ των οποίων αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα» είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής.

Το TUC ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία για τις διαφορές στις αμοιβές ενισχύουν το επιχείρημα για την αύξηση των φόρων στους κορυφαίους “μισθούς” και τη διασφάλιση ότι θα υπάρχουν θέσεις για τους εργαζόμενους στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών διαθέσιμες.

Τον περασμένο μήνα η ένωση δημοσίευσε μια δημοσκόπηση που έδειξε ότι το 68% των ψηφοφόρων – συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας όσων ψήφισαν συντηρητικούς – πιστεύουν ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι φόροι για εκείνους που κερδίζουν πάνω από £ 80.000 ετησίως.

H Frances O’ Grady, γενικός γραμματέας του TUC (συνομοσπονδία συνδικάτων), δήλωσε: “Αυτό σας λέει τα πάντα για το πόσο άδικη είναι η οικονομία μας. Κάθε εργαζόμενος παίζει ρόλο στη δημιουργία του πλούτου της Βρετανίας. Αλλά οι άνθρωποι στην κορυφή παίρνουν τα περισσότερα από το μερίδιό τους.

Το θέμα των υπέρογκων αμοιβών των μεγαλοστελεχών και του τεράστιου χάσματος αμοιβής μεταξύ των γνωστών golden boys (and girls) που αμείβονται πλουσιοπάροχα – ως σαν η κρίση να ήταν ένας μακρινός, παιδικός εφιάλτης- και όλων των άλλων εργαζόμενων θα εξεταστεί διεξοδικά στη Βρετανία, το επόμενο διάστημα. Αυτός καθώς οι εταιρείες με προσωπικό άνω των 250 ατόμων θα πρέπει να δημοσιεύσουν για πρώτη φορά στοιχεία για την μισθοδοσία των εργαζόμενων και τις διαφορές μεταξύ των πιο υψηλά αμειβομένων και όλων των άλλων.

Πηγή: The GuardianHigh Pay Center

Εύφορη Πεδιάδα