Στις δηλώσεις για τη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, με εντολή Τραμπ, «ξεχωρίζει» αυτή του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υποστήριξε: «Ακριβώς όπως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας, οι ΗΠΑ έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα».

«Ο πρόεδρος Τραμπ αξίζει τα εύσημα γιατί ενήργησε γρήγορα, σθεναρά και αποφασιστικά. Το Ισραήλ παραμένει στο πλευρό των ΗΠΑ στον δίκαιο αγώνα τους για ειρήνη, ασφάλεια και αυτοάμυνα» είπε ο Νετανιάχου, ισχυριζόμενος ότι: «Ο Κασέμ Σουλεϊμανί είναι υπεύθυνος για τον θάνατο Αμερικανών πολιτών και πολλών αθώων. Σχεδίαζε και άλλες τέτοιες επιθέσεις».

Εμείς να θυμίσουμε δύο πράγματα:

  • «Αυτοάμυνα» για το κράτος του Ισραήλ είναι και η γενοκτονία των Παλαιστινίων.
  • Ο Νετανιάχου είναι ένας αγαπημένος «σύμμαχος» της Ελλάδας και επί κυβέρνησης ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις χθες «πανηγύριζε» στην Αθήνα, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστιάδη, για τον αγωγό East Med. Από τους πρώτους, άλλωστε, που έδωσαν τα «συχαρίκια» για τη συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ, στον αγωγό, αλλά και γενικότερα, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ημεροδρόμος